El Madrid i el VAR tanquen la lliga

1a divisió. L’equip d’Ancelotti, impulsat per Lucas Vázquez, guanya el clàssic per 3-2 i sentencia el títol contra un Barça amb caràcter i penalitzat pel gol fantasma no concedit a Lamine Yamal

Lliga sentenciada. Ara sí. Catifa vermella cap al títol per al Real Madrid i frustració màxima per a un Barça que en sis dies ha dit adeu a la Champions, adeu a la lliga i adeu a la temporada. Onze punts de diferència és una distància ja del tot insalvable. El clàssic dicta sentència, un clàssic tacat per l’acció del gol fantasma no concedit a Lamine Yamal. El millor partit del món no té al seu abast la millor tecnologia del món. El gol de Bellingham tanca una lliga.

El futbol pot arribar a ser molt capritxós i avui ha tornat a quedar demostrat una vegada més, perquè fins a trenta-tres vegades va rematar l’altre dia el Manchester City contra la porteria de Lunin, i va servir un total de divuit córners, i l’equip de Pep va dir adeu a la Champions, i en canvi el Barça ha trobat el premi del gol en el primer córner i la primera rematada entre els tres pals. Christensen ha estat qui va obert el marcador del clàssic en el minut 5 de partit. El danès ja va marcar a París de cap i ho ha tornat a fer aquesta nit al Bernabéu. En l’acció del gol Raphinha posa una gran pilota, Lunin falla en la sortida i Kroos s’adorm en el salt amb Christensen.

El Real Madrid ha empatat en el minut 18 des del punt de penal, en la primera pena màxima que li xiulen al Barça en aquesta lliga però la segona en una setmana. Cancelo va cometre penal sobre Demebélé el dia del PSG i avui ha estat Cubarsí qui ha comès penal sobre Lucas Vázquez, en una acció on Cancelo no ha estat bé en la marca a Lucas. Xavi s’ha queixat al considerar que és Lucas qui ha buscat el contacte amb Cubarsí i no al revés. Vinícius no ha fallat (18’).

Però el plat fort de la polèmica estava per arribar. Ha estat al minut 28. Raphinha ha servit un córner, Lamine Yamal ha tocat la pilota i Lunin l’ha tret com ha pogut. Hi ha una imatge de televisió que sembla mostrar que la pilota havia entrat abans que Lunin rebutgés, però des del VAR no s’ha arribat a cap conclusió ferma. Trenta-sis càmares al Bernabéu a disposició i cap d’elles ha estat capaç de mostrar-li al VAR una imatge concloent. Tot el món mirant el clàssic i el VAR incapaç de trobar una imatge clarificadora. L’absència de la tecnologia de gol, que sí està present a la Champions i a la Premier League, deixa LaLiga una vegada més en evidència.

La lesió al turmell de Frenkie de Jong en el temps afegit de la primera part ha estat un altre cop anímic pel Barça. Xavi ha apostat per Pedri com a substitut i Fermín, Joao Félix i Ferran també han entrat en aquesta segona part per Christensen, Lewandowski i Raphinha.

El Barça ha tornat a trobar la xarxa rival en el minut 68. Gol de Fermín. El futbolista del planter ja havia marcat en el seu dia en un clàssic als Estats Units i avui ha repetit al Bernabéu, després de caçar una pilota refusada per Lunin posterior a un xut enverinat de Lamine Yamal.

L’alegria li ha durat poc al Barça perquè Lucas Vázquez ha tornat a aparèixer. El substitut de Dani Carvajal en el dia d’avui ha fet mal al Barça i Cancelo ha tornat a quedar retratat en l’acció del gol, perquè Lucas ha rematat totalment sol la centrada de Vinícius.

Lucas Vázquez ha estat l’home del partit perquè també ha tingut una participació determinant en el tercer i definitiu gol del Madrid. Seva ha estat la centrada per baix, que no ha pogut connectar d’esperó Joselu però sí Bellingham arribant des del darrera. Eufòria blanca i desolació blaugrana. Final del conte.