El protagonista

Raphinha

Tenacitat, gol i missatge

Premi a la insistència. Raphinha va ser el futbolista del Barça que més va buscar ahir la porteria de Remiro, una vegada i una altra durant els 90 minuts, i seu va ser el 2-0 després d’acabar trobant la xarxa en el temps afegit. Ell va sentenciar el partit des dels onze metres amb un penal assenyalat per Cuadra Fernández per mans d’Odriozola després de ser advertit des del VAR. Un gol que tancava el partit i un gol amb missatge, perquè Raphinha, després de marcar, va mostrar una samarreta en què duia escrit “Pray for RS”, la mateixa dedicatòria que dies abans Rodrygo portava preparada contra el Bayern de Munic, en memòria de totes les víctimes de les inundacions que ha viscut Rio Grande do Sul. Missatge de solidaritat en la tragèdia.

Els gols de Raphinha i Lamine Yamal catapulten de nou el Barça fins a la segona posició de la lliga. El gol de Lamine Yamal va ser l’obra d’art de la nit, perquè la seva definició va ser boníssima i la jugada dibuixada per Lewandowski i Gündogan va ser brillant. El gol de Raphinha de penal lògicament no va ser tan estètic, però sí que va ser la recompensa personal per a un jugador que ho havia provat durant tot el partit, però fins aleshores totes les seves ganes de marcar havien estat frustrades pel pal i per un Remiro que, més enllà dels dos gols rebuts, va tornar a estar fantàstic. El porter de la Real va posar una mà espectacular en el minut 65 per neutralitzar el xut de rosca de Raphinha, que havia dibuixat una paràbola perfecta. Abans, en el minut 38, el brasiler havia estavellat la pilota a l’arrel del pal, en una altra oportunitat claríssima.

Aquesta gran versió de Raphinha és la que Dorival Júnior espera veure i gaudir en la copa Amèrica a partir del dia 20 de juny als Estats Units.