El Barça atropella la Real Sociedad i aixeca la desena copa de la seva història

El Barça ja té a les seves mans la desena copa de la seva història. Les blaugrana no han donat cap mena d’opció a la Real Sociedad, a qui han superat per 8 a 0 amb doblets d’Ona Batlle, Caroline Graham, Mariona, i els gols de Salma Paralluelo i Pina. Victòria que permet a les culers treure’s l’espina clavada de la temporada passada, amb l’alineació indeguda de Geyse en els vuitens de final contra l’Osasuna. Amb la supercopa, la lliga, i ara la copa a la butxaca, les de Jonatan Giráldez tenen més a prop que mai aconseguir un pòquer de títols històric.

El Barça ha arrencat el partit monopolitzant l’esfèrica i buscant amb insistència la porteria rival, davant una defensa de cinc de la Real Sociedad que buscava protegir-se de les envestides de l’equip orientat per Jonatan Giráldez. Un entramat defensiu que no ha fet efecte. I és que els gols no han tardat gens en arribar. En el minut 5, Ona Batlle ha aprofitat un rebuig defectuós de Vanegas per enviar la pilota al fons de la xarxa amb un xut potent des de l’interior de l’àrea. Aquest gol matiner ha permès a les blaugrana continuar dominant el duel a plaer, i en la segona oportunitat tampoc han fallat. Centrada mil·limètrica de Mariona, que ha rematat de manera contundent amb el cap Salma Paralluelo per situar el 2 a 0 en el marcador (12’). L’efectivitat estava sent màxima, i en la tercera tampoc han deixat escapar l’oportunitat per posar més terra de per mig. Aquest cop, l’autora del gol ha estat Graham Hansen, que ha aprofitat un refús de Lete després d’un xut de Salma des de la frontal de l’àrea (19’). La Real Sociedad no ha reaccionat, i la noruega ha fet el quart en el minut 25 amb un xut creuat després d’una gran jugada col·lectiva. La ferida s’ha fet més grossa amb el cinquè d’Ona Batlle. Xut creuat amb l’esquerra després d’una gran passada de Mariona al primer toc (33’). A l’única jugadora que se li ha resistit el gol en la primera part ha estat Claudia Pina, que s’ha topat amb la portera del conjunt basc en nombroses ocasions.

A la segona part el guió ha estat el mateix. Quan només s’havien disputat tres minuts de la represa, Mariona ha fet el sisè a boca de canó, després d’una centrada de la mort de Salma Paralluelo (48’). Les blaugrana no han afluixat, i Pina, finalment, ha trobat el premi a la insistència. La de Montcada i Reixac ha fet el setè a porta buida, en una acció que s’ha revisat al VAR per un possible fora de joc inexistent (52’). Les de Natàlia Arroyo continuaven sense oposar resistència, i Mariona ho ha aprofitat per fer el seu segon de la nit (58’). Marta Torrejón i Rolfö han perdonat el novè. Victòria incontestable. Festa grossa a la Romareda. Proper objectiu: aixecar la Champions dissabte que ve contra l’Olympique de Lió per tancar una temporada per a la història. Aquest equip no té aturador.