Barça

Benvinguts al circ

En ple galimaties, Xavi assegura que el club li continua transmetent confiança i que per a ell res ha canviat

Esportivament, el Barça certificarà el segon lloc si venç el Rayo o calca el resultat del Girona

Senyores i senyors, nens i nenes, el circ ha arribat a la ciutat! Passin i vegin! Equilibristes, contorsionistes, domadors, pallassos i moltes sorpreses més! Últimes funcions a Barcelona! (o no). Això últim, en el cas del Barça, sembla difícil. Impossible, més aviat.

Dol parlar en aquests termes d’un club amb la història i la transcendència del FC Barcelona, però la realitat és crua. La situació actual del Barça s’apropa més a un espectacle circense, o a un vodevil, que a la gestió rigorosa que mereix un club de futbol com aquest. Xavi va dimitir en diferit el 27 de gener. El club va sondejar substituts. Tres mesos després, i després d’haver dit en desenes de rodes de premsa que no hi havia la possibilitat de fer marxa enrere, Xavi recull cable i decideix complir el seu contracte. El 24 d’abril tots els implicats acorden la continuïtat de l’entrenador fins al 2025 en la ja famosa reunió del sushi a casa del president. L’endemà Laporta, Xavi i Deco ho fan públic amb una triple encaixada de mans. I només tres setmanes després es filtra a la premsa la decisió de Laporta de carregar-se Xavi per unes declaracions fetes en la prèvia de l’Almeria-Barça, en què el tècnic no va fer res més que descriure la situació econòmica del club. Tot plegat, un disbarat, mirat del dret i del revés.

Xavi tenia ahir una difícil papereta en roda de premsa. La solució: compareixença exprés i reiteració argumental. Onze minuts i dotze preguntes. Això és el que va durar la compareixença. Massa poc tenint en compte l’incendi. Només una pregunta sobre el Rayo (feta pels mitjans del club) i la resta, preguntes sobre el galimaties actual. Xavi no es va moure d’una idea: el club li continua transmetent confiança i per ell res ha canviat. “No us puc aportar massa, el club em transmet tranquil·litat. Tenim un projecte. Em transmeten aquesta il·lusió. Tinc la confiança del president i de Deco, està intacta. Entenc que els mitjans heu d’escriure coses, però per mi no ha canviat res.” “No et puc aportar res més del que em transmet el club i el club em transmet confiança. Tota la resta són històries que a mi no m’ha explicat ningú.” “Ens asseurem amb Laporta, estem en contacte permanent. La cosa està com estava fa tres setmanes quan ens vam asseure aquí. Si hi ha algun canvi ja us ho comunicarem, però ja et dic, estic tranquil i enfocat en el Rayo”, va explicar. “Als futbolistes sempre els parlo amb total normalitat, els he dit exactament el que us estic dient a vosaltres, les mateixes paraules. No tinc motius per sortir aquí a enganyar públicament el barcelonisme.”

Xavi diu que se sent fort, i després de les paraules del dia de l’Almeria que han fet irritar Laporta, ahir va recuperar el discurs de l’optimisme: “Tinc zero dubtes que la cosa pot anar bé amb mi com a entrenador, amb gent de la casa, amb jugadors joves. Tinc l’honor d’estar on vull estar, al club de la meva vida, i tinc ganes de demostrar que tot això pot anar bé.” “Em llevo content de ser entrenador del Barça, quan vinc amb el cotxe cap aquí vinc content d’anar on vaig i estic amb ganes de demostrar que pot anar bé.” Se li va preguntar si una figura com ell, mereix viure una situació així, i va dir això: “Això és el Barça i aquestes coses poden passar. A aquestes hores del dia només m’he centrat a analitzar i mirar vídeos del Rayo.”

Guanyar i lligar-ho

Xavi sempre surt el primer al camp d’entrenament, menys ahir, curiosament. Un canvi de ritual em temps de crisi, que també va generar especulacions durant uns instants. Esportivament, si el Barça guanya aquest vespre al Rayo Vallecano (19 h, DAZN) certificarà acabar segon a la lliga i obtindrà plaça per a la supercopa amb independència del que faci el Girona. El Barça, de fet, en fa prou fent el mateix resultat que els de Míchel. Torna Gündogan i Araujo continua sent dubte. Al Rayo, Trejo és baixa per sanció. La carpa del circ de Montjuïc obrirà les portes per últim partit aquesta temporada.

Si mereixo viure tot això? Això és el Barça. Jo tinc zero dubtes que la cosa pot anar bé amb mi com a entrenador
Xavi Hernández
No puc aportar res més del que em transmet el club i el club em transmet confiança. La resta? Històries que a mi ningú m’ha explicat

Laporta: silenci i alegries a Saragossa

Mals de panxa amb el masculí, i títols amb el femení. Joan Laporta no ha fet cap compareixença pública des que Jordi Basté, a El Món a RAC1, va deixar anar la bomba, i tampoc va aclarir res ahir sobre el futur de Xavi des de Saragossa. El president va estar dinant amb els directius desplaçats a la ciutat aragonesa i se’l va veure seriós a La Romareda. El títol de copa guanyat pel Barça Femení contra la Real suposa un respir.

Koeman-Xavi i el Rayo en l’equació

El Rayo Vallecano visita avui Montjuïc en un partit que ha quedat absolutament amagat en el pla informatiu pel nou terratrèmol al voltant de la banqueta del Barça. Casualitats de la vida, Joan Laporta va fulminar Ronald Koeman el 27 d’octubre del 2021 després de perdre 1-0 a Vallecas, amb un penal fallat per Memphis. En el vol de tornada Madrid-Barcelona, Koeman va ser destituït. Avui tots els ulls miraran cap a la llotja.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)