Barça

Pedri ho lliga, Laporta ho ajorna i Xavi espera

El Barça certifica el segon lloc en la lliga impulsat per dos gols de Pedri

Laporta i Xavi es reuneixen després del partit en una trobada exprés, però el club no oficialitza res i s’allarga l’agonia

BARÇA 3 RAYO VALLECANO 0

BARÇA:Ter Stegen, Koundé, Cubarsí (Araujo, 62’), Iñigo, Cancelo, Sergi Roberto (Christensen, 46’), Gündogan, Lamine Yamal, Fermín (Pedri, 62’), Raphinha (João Félix, 62’), Lewandowski (Vitor Roque, 79’). RAYO:Dimitrievski, Balliu, Mumin, Lejeune, Pacha Espino, De Frutos (Ratiu, 62’), Pathé Ciss, Óscar Valentín (Crespo, 62’), Isi (Unai López, 79’), Álvaro García (Pep Chavarría, 76’), Camello (Falcao, 79’). GOLS:1-0 (3’) Lewandowski. 2-0 (72’) Pedri. 3-0 (75’) Pedri.ÀRBITRE:Gil Manzano (extremeny).T.G.:Cancelo, Cubarsí, Raphinha, Lamine Yamal, Mumin i Óscar Valentín.PÚBLIC:35.823 espectadors al Lluís Companys.

El Barça va comprar ahir el bitllet per a l’Aràbia Saudita. Adjudicats el segon lloc en la lliga i l’últim seient per a la supercopa que encara quedava lliure. Matemàtic. També la permanència d’un Rayo Vallecano que salva el coll quan falta una jornada gràcies a l’empat del Cadis. Rotllana d’alegria entre els jugadors del Rayo al final del partit davant del túnel de vestidors per celebrar la salvació tot i l’estrip del 3-0, i res a celebrar per part de l’equip que va guanyar el partit. El futbol té aquestes coses i en el cas del Barça la temporada no ha estat bona i pesa, sobretot, tot el que s’ha filtrat, escrit i dit en els últims dies. L’incendi Laporta-Xavi encara crema i ja s’han calcinat moltes hectàrees de terra fèrtil. El paisatge és desolador.

El Barça va abaixar la persiana a Montjuïc havent assolit l’objectiu de mínims que es va marcar Xavi un cop va estar perduda la lliga, sí, però resulta alarmant que a dia 20 de maig el projecte esportiu de la temporada vinent estigui en quarantena i a les beceroles. Se sap que el Barça jugarà la supercopa, però no se sap qui serà l’entrenador. Se sap que el Barça jugarà la Champions, però no se sap qui serà l’entrenador. Se sap que el Barça tornarà la temporada que ve a l’Spotify Camp Nou, però no se sap qui serà l’entrenador. La crua realitat. La gran pregunta i la gran resposta. Res oficial encara, només indicis. Indicis sòlids. Però només Laporta sap com acabarà aquesta trista història. Ahir després del partit els dos protagonistes es van reunir al mateix estadi de Montjuïc. Primer contacte des que va esclatar la crisi. Cinc minuts mal comptats. Una cosa ràpida i cap comunicació oficial per part del club. Però una cosa sí que és clara: la decisió és i serà cosa del president. Ell sap quin és el futur de Xavi i ell decidirà el nom del nou entrenador si acaba executant la guillotina. I això també és preocupant en certa mesura, perquè aquí la intervenció del director esportiu hi pintarà poc. Deco, mer figurant en tota aquesta pel·lícula. Rampell de president i decisió de president. Sembla que tot quedarà ajornat fins passat el partit contra el Sevilla, una vegada hagi acabat oficialment la temporada. Una setmana més d’agonia. El madridisme, amb el cap a Wembley, i el barcelonisme, així. La fotografia és dura.

Ahir durant el partit la grada d’animació va prendre posició. Suport a Xavi i crits contra Laporta. Els càntics es van sentir abans del partit, tot just després de les fotografies oficials dels dos equips, en el minut 5, en el minut 38, en el 45, en el minut 38 de la segona part i en el minut 85. “Xavi, sí! Laporta no!” i l’habitual càntic de “Xavi Hernández, la-la-la-la-la, Xavi Hernández, la-la-la-la-la”. Van començar tímids i van acabar sent notoris. Sempre des de la grada d’animació i, en més d’una ocasió, xiulats des d’un altre sector del camp.

Hi havia gran interès per veure quin seria el rum-rum a la grada i va ser aquest. A la gespa, la música la van posar Els Amics de les Arts i João Félix i Pedri. El portuguès va dibuixar una jugada de fantasia dins l’àrea, amb sotana inclosa a Pathe Ciss, i un parell de filigranes més trepitjant la pilota, en l’origen de l’acció que acabaria amb el gol de Pedri. I el canari va signar un doblet per tancar el partit. El segon va arribar després d’un gran moviment a l’espai i d’una bona passada llarga d’Araujo. Dos gols per tancar un partit en què el Barça es va adormir en excés després del bon gol inicial de Lewandowski en el minut 3. El Barça, segon, i els culers, expectants.

MINUT A MINUT

3’ Acció de Lamine Yamal, posa una gran pilota a l’àrea, Lewandowski la baixa amb el pit i afusella Dimitrievski. Balliu habilita el polonès.
5’ Xut dur de Pathé Ciss de fora l’àrea i Ter Stegen refusa.
16’ Córner a favor del Rayo, que acaba amb xut final de De Frutos i Ter Stegen l’atrapa en dos temps. 28’ Transició del Barça, Raphinha la deixa d’esperó al cercle central, cursa de Lewandowski, marxa bé de Balliu, però Lejeune li tapa el xut ‘in extremis’. L’acció demanava rematar amb l’esquerra i no la dreta.
31’ Xut de falta de Raphinha. Resol bé Dimitrievski.
57’ Contraatac del Rayo, diagonal d’Álvaro a l’esquena d’Iñigo i Ter Stegen bloca el seu xut.
58’ Obús de Fermín i gran mà de Dimitrievski.
69’ Una altra diagonal d’Álvaro que acaba amb un xut d’Isi, Ter Stegen salva el gol, el refús cau a peus d’Isi i Araujo li tapa el xut acudint en l’emergència. 70’ Xut massa creuat de João Félix.
72’ Jugada de fantasia de João Félix dins l’àrea, amb una sotana a Pathé Ciss i diverses filigranes més, i el xut final de Pedri toca al travesser i acaba entrant.
75’ Gran moviment a l’espai de Pedri, ho detecta Araujo, li fa la passada llarga, el canari la punxa, protegeix la pilota amb el cos davant el Pacha Espino i bat Dimitrievski.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)