Barça

Ter Stegen colla Unai Simón

Trofeu Zamora. El porter del Barça aspira a revalidar el guardó i s’ho jugarà tot en l’últim partit contra Unai Simón i Remiro. El de l’Athletic lidera el rànquing (0,94 de coeficient). El premi no viatja a Bilbao des del 1970, amb Iribar

Robert Lewandowski i Marc-André ter Stegen van ser els guanyadors dels trofeus Pitxitxi i Zamora de la temporada 2022/23, però només el porter alemany aspira a revalidar el tron. Per a Lewandowski, les possibilitats de ser el màxim golejador de la lliga 2023/24 es van esfumar definitivament diumenge amb cada gol celebrat a Vila-real. Els quatre gols del gegant Sorloth contra el Real Madrid el deixen fora de la lluita. Sorloth en suma 23, Dovbyk 21, Bellingham 19 i Lewandowski 18. El polonès necessitaria marcar cinc gols contra el Sevilla i que Sorloth no marqués a Pamplona. Millor ho té Ter Stegen. El porter del Barça s’ho jugarà tot en l’última jornada amb Unai Simón i amb Remiro. El porter de l’Athletic i de la selecció espanyola ha rebut 33 gols en 35 partits i el seu coeficient és de 0,94 gols de mitjana rebuts per partit. Contra el Sevilla, Ernesto Valverde ja va fer jugar Julen Agirrezabala en el lloc d’Unai Simón per evitar el risc d’encaixar més gols que empitjoressin la seva actual marca, però la tàctica de l’absència no li servirà a l’última jornada. Està obligat a jugar perquè Ter Stegen i Remiro el poden superar si no assumeix el risc. Contra el Celta ja va ser canviat en el minut 62 perquè li computés el partit com a jugat i no rebés més gols (computa com a partit jugat si has superat els 60 minuts).

Ter Stegen ha jugat 27 partits i el seu coeficient és de 0,96. L’alemany va haver de cedir durant uns mesos el protagonisme a Iñaki Peña perquè no estava disponible per lesió i si juga i no encaixa cap gol al Sánchez Pizjuán contra el Sevilla arribarà als 28 partits, que és la xifra mínima exigida per poder rebre el premi, i el seu percentatge baixarà fins als 0,93 gols de mitjana. Remiro, de la Real Sociedad, està a l’expectativa. Ell té un coeficient de 0,97. La Real tanca la temporada a casa contra l’Atlético de Madrid.

En el cas d’Unai Simón sembla clar que si l’Athletic no ha rebut cap gol a Vallecas abans del minut 60, Valverde substituirà el seu porter per curar-se en salut. L’últim porter de l’Athletic Club que va guanyar aquest guardó va ser Iribar el 1970.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)