Barça

Josep Guardiola

Entrenador del Barça

Guardiola: «Amb Messi, per la via civil o la criminal, es dóna mal exemple»

«És un espectacle com hem jugat. Amb aquesta gent podem anar fins a la fi del món»
«Els àrbitres no han de protegir Cristiano o Messi, sinó tots els jugadors»

La lesió de Lionel Messi va aconseguir alterar Pep Guardiola. No va perdre el discurs, però va utilitzar una fina ironia que denotava, juntament amb el seu to de veu, que estava emprenyat. Ahir, Guardiola estava empipat, i molt. Però es va contenir prou, tot i que pocs cops se l'ha vist tan desafiant com ahir al Calderón. Guardiola va deixar clar que «les imatges parlen per si mateixes», en referència a l'entrada d'Ujfalusi, i va afegir: «Estem contents pel triomf i molt tristos per la lesió.» I va anar més enllà quan es va dirigir a la premsa en afirmar: «Apel·lem a qui parla, als periodistes, als que opinen, ja que tenim una responsabilitat davant dels fets, de les dobles intencions.»

A la premsa local, per exemple, no li va quedar gaire clar si atacava el club local quan va afirmar: «Si ells van sempre amb aquest nivell d'agressivitat, són capaços de guanyar a tothom, fins i tot el Madrid. Amb aquesta actitud és un equip molt fort.» Per això li van insistir, i ell va afegir: «És un equip amb un to intens en tots els sentits. Faria un mal ús si dic aquí que ells utilitzen la violència. Amb Messi, però, per la via civil o per la criminal, es dóna un mal exemple. Ells tenen un equip molt ben dirigit i són aspirants al títol si juguen amb aquesta intensitat.» Així doncs, Guardiola va citar una expressió utilitzada per algun periodista de Madrid que afirmava que calia aturar Messi per la via «civil o per la criminal». El mateix periodista que després demanava protecció per a Lionel Messi. El de Santpedor, desafiant, va voler recordar: «Leo és massa honest. És el menys trampós, qui menys es tira. Només pensa a jugar bé, a fer gols, a fer jugar l'equip. Els àrbitres no han de protegir Cristiano o Messi, sinó tots els jugadors. Ara, quan transmetin un missatge, cal que tothom tingui responsabilitats i, si no es fa, hi ha sospites, i això no és bo.»

A l'hora de parlar només del Barça, Guardiola va alçar la veu amb orgull. Ahir, se sentia orgullós dels seus, tot i que no oblidava la lesió de Messi. «Nosaltres busquem que Víctor Valdés passi la pilota a un company, i aquest la passi a un altre company, i aquest a un altre... Així generem perill. Fa vint anys que tenim aquesta idea, amb variacions. Algun dia baixa Busquets a buscar la pilota davant la defensa, i un altre cop, un altre jugador. Jugar i aprofitar els espais de Bojan, de Villa, de Pedro. I això és impossible que passi si el porter no li dóna a un defensa, i un defensa a un migcampista. Generar joc, generar espais, aquest és el nostre joc.» El resum va ser prou clar, doncs: «És un espectacle com hem jugat. Estic tan orgullós que amb aquesta gent podem anar fins a la fi del món. Els punts són conseqüència del joc, i nosaltres només pensem a jugar.» Va ser així, jugant, com Guardiola va guanyar per fi al Calderón en la lliga, retocant alguns detalls respecte als anys anteriors: «Havíem vist que ells ens creaven problemes, especialment amb Reyes i Simão. Hem ajustat alguna cosa per estar més a prop d'ells quan es perd la pilota. Quan Reyes i Simão connecten amb Forlán i el Kun, hi ha problemes.»

De Gea.

Pep Guardiola va lloar el porter de l'Atlético De Gea, que va evitar en més d'una ocasió el gol d'un Villa de qui el tècnic va dir: «No se'n pot dubtar, pel que fa gols. Però hi ha dies que hi ha porters que poden aturar els seus xuts. Però pels moviments que ha fet, David ha fet un gran partit.»


ESTIL DE JOC


PROTECCIÓ

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)