Barça

L'hora de la veritat

Bojan està convençut que aquest serà el seu any com a blaugrana

No té dubtes sobre el seu joc i no li pesa la responsabilitat actual

El club també hi confia de ple i li ampliarà el contracte dos anys més

Bojan Krkic acaba de fer vint anys, però ha cremat etapes amb la mateixa voracitat que un lleó agafa la seva presa després d'hores sense menjar. La seva primera aparició a les portades es remunta a la darrera temporada amb Rijkaard a la banqueta. Aquell curs, el de Linyola va signar deu gols i es va convertir en un corrent d'aire fresc d'aquell projecte blaugrana que agonitzava a l'ombra de Ronaldinho i Deco. Tothom va quedar enlluernat amb l'efectivitat golejadora d'un adolescent de disset anys. Tres anys després, ha patit en carn pròpia la muntanya russa d'emocions que representa jugar al Barça. Al seu primer any il·lusionant, en va seguir un segon fosc i de resignació, en què molts el volien veure agafant quilòmetres de professionalisme lluny del Camp Nou. Es va negar a qualsevol cessió i va preferir viure a l'ombra d'Eto'o i Henry. L'any passat, es va tornar a repetir la litúrgia i Bojan va tornar a declinar qualsevol sortida de Can Barça conscient que tindria pocs minuts per l'arribada de Zlatan Ibrahimovic. On molts van veure un comportament autodestructiu, un fre a la seva carrera i una actitud de rebel·lia adolescent, el seu entorn va rebre la decisió com un acte de confiança en les seves possibilitats. No va ser fins al final de la temporada passada que el temps li va donar la raó i, a còpia de gols, va silenciar els seus crítics i, de retruc, va fer asseure a la banqueta el davanter suec. La seva aportació en l'últim tram de lliga va ser decisiva i amb els seus vuit gols va deixar encarrilat el campionat. Aquest 9 sortit del planter sabia llegir millor que ningú les assistències en diagonal de Xavi, cohabitar amb els moviments de Messi i interrelacionar-se amb Iniesta i Pedro. Té l'ADN del Barça gravat a la pell, i demostrava que el davanter centre de l'equip podia sortir del planter.

Aquesta temporada, el marcador s'ha tornat a posar a zero, però a diferència d'altres anys, Bojan parteix d'inici amb més possibilitats de ser protagonista compartint cartell amb David Villa. Les marxes d'Ibrahimovic i Henry així ho manifesten, i Pep Guardiola l'ha utilitzat en tots els partits oficials d'aquesta temporada. En l'últim, contra el Mallorca, va ser titular, però com la resta de l'equip va tenir la pólvora mullada. Tot i això, va sortir content amb la seva actuació global i des de l'entorn del futbolista han assegurat a aquest diari que la confiança de Bojan en les seves possibilitats és total i que se sent millor que mai. «No li pesa la responsabilitat de portar el dorsal 9 i està molt il·lusionat amb aquesta temporada. Ell creu que serà el seu any.» També van confirmar a aquest diari les negociacions per ampliar el contracte de Bojan dos anys més, fins al 2015, una notícia avançada ahir a la tarda per Ona FM. Un fet que omple d'encara més seguretat l'entorn del futbolista. «Sabem que el club aposta per Bojan i tant de bo es concreti, és una bona notícia.»

Ara només falta que Krkic, com els seus companys, concreti les ocasions i els gols, segur que arribaran.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)