Barça

La sempiterna incògnita

Guardiola no revela si farà jugar Xavi avui contra el Getafe en la lliga

No entén els dubtes que hi ha sobre la seva implicació amb «la roja»

La lògica del calendari fa pensar que sí i que el terrassenc serà titular

titularitat de xavi
«Decidiré demà [per avui] si juga, encara que ell digui que està preparat»
la fatiga
«Si juguem millor o pitjor no serà per raons físiques. No entenc d'aquestes fases»
getafe
«És un equip més perillós després d'un mal resultat i sempre té bons jugadors»

Xavi és un dels dinou jugadors que ha convocat Guardiola, però el tècnic blaugrana no va voler aclarir si participaria en el partit d'avui contra el Getafe. «S'ha recuperat bé, ha tingut cinc dies sense partit després d'haver jugat a Copenhaguen. Decidiré demà [per avui] si juga, encara que ell digui que està preparat», confessava el tècnic. Tot i les paraules dissuasives del de Santpedor la lògica del calendari fa preveure que sí que jugarà i que ho farà de titular. El terrassenc ha tingut prou temps de repòs i la setmana vinent podrà descansar contra el Ceuta en la copa. Així doncs, es presenta un escenari idoni per fer-lo jugar i més en un camp esquerp i complicat pels interessos blaugrana com és l'Alfonso Pérez de Getafe. La lesió de Xavi és de llarga durada i l'entorn del Barça s'ha d'anar acostumant aquesta temporada a veure com el segon capità entra i surt de les alineacions de manera rotatòria pels seus problemes als tendons. «Xavi ha jugat molt i té problemes, però ho està portant bé. Està millor que quan va parar l'altra vegada. Conviurem amb això. No pensava que quan va parar pogués jugar tant com ho ha fet. La seva lesió la gestionarem dia a dia», apuntava Guardiola reafirmant aquesta sensació. En aquest sentit, l'altra qüestió sobre Xavi és la seva rutinària presència en les convocatòria amb la selecció espanyola. Guardiola no ha volgut donar la seva opinió sobre si Xavi s'ha de saltar o no l'amistós de la selecció estatal a Portugal, malgrat que el jugador ja hagi avançat que vol jugar-lo. «Jo no sóc ningú per prohibir coses que no depenen de mi [partits de la selecció]. Ell ja sap la situació en què està i és conscient del que es juga. Ell ho decidirà. El que vull és la seva salut. I que estigui bé per jugar al màxim amb nosaltres, i també amb la selecció.» Guardiola va anar més enllà i va voler tallar de soca-rel les informacions tendencioses sobre el poc compromís del mig amb la selecció estatal. «El dia que Xavi deixi el Barça no es dubtarà d'ell», va dir, donant a entendre que en el conjunt blaugrana ningú qüestiona que si el jugador no pot jugar és per motius físics i no per caprici o empipament.

Getafe, un partit dur.

Guardiola també va parlar del Getafe i és conscient que el duel amb els madrilenys serà dur tot i el mal moment de resultats que travessa l'equip de Míchel. «No podem caure en la trampa de pensar que el Getafe no ha tingut uns bons resultats i que això el fa assequible. Tot al contrari. És un equip més perillós després d'un mal resultat i sempre té bons jugadors. Sempre és un camp molt complicat contra un rival que té qualitat amunt i jugadors com Pedro Ríos, Casquero i Parejo que saben jugar a futbol.» Guardiola va aprofundir en el seva anàlisi i va dir que per guanyar en un camp on al Barça «sempre li ha costat», confia que el seu equip pugui allargar «la molt bona tònica dels últims partits». Per aquesta raó, l'entrenador no creu que «hi hagi una baixada per l'esforç de l'altre dia» al camp del Copenhaguen i va evitar excusar-se pel desgast físic. «Si juguem millor o pitjor no serà per raons físiques. No entenc de fases físiques, de dir: ‘ens estem posant bé per a d'aquí a dos mesos'. Això no serveix. El nostre objectiu és donar el cent per cent en cada partit. Es juga cada tres dies i no hi ha temps.» El preparador blaugrana també va tenir temps per elogiar la figura del seu homòleg. «Míchel mai es traeix. Li agraden els bons jugadors i es nota. Míchel és un referent en el futbol espanyol. Ha fet que els seus equips sempre juguin bé».

El clàssic, desat.

Per acabar, va tornar a posar al calaix el clàssic. «Abans del Madrid tenim tres partits de lliga, un de copa i un altre de Champions i després del Madrid ens queden no sé quants milers de milions de punts per jugar.» Una resposta reiterativa de Guardiola i tota la seva plantilla en les seves diverses compareixences públiques. I és que el punts valen igual a Getafe que contra els de Mou.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)