Barça

El guru de capçalera de Míchel

El tècnic del Getafe sent una admiració gairebé divina per Pep Guardiola

Sempre que pot elogia la seva figura i ahir, en la prèvia, ho va tornar a fer

Veu el de Santpedor com un revolucionari del futbol a l'altura de Sacchi

Guardiola
«Ha canviat el futbol, els conceptes. No s'havia fet des d'Arrigo Sacchi»
admiració
«Té un estil molt definit i l'admiro molt. I això em fa intentar superar-lo»
elogis de pep
«És un bon paio! Que aquestes paraules vinguin d'un dels millors està molt bé»

No és la primera vegada ni serà l'última que José Miguel González Martín del Campo, Míchel (Madrid, 1963), es rendeix a la figura de Pep Guardiola com a entrenador. En un món d'egos desmesurats com és el futbol aquesta mena de lloances públiques són escasses i encara es fan més estranyes si vénen d'un exjugador que va ser llegenda en el Madrid de la quinta del Buitre com és Míchel. Un exquisit interior de futbol elegant i una cama dreta precisa. Un arma que li servia per nodrir d'assistències mil·limètriques els davanters. Ara ha traslladat al seu Getafe el bon tracte de pilota i admet que un dels seus referents és Pep Guardiola. «Ha canviat el futbol», diu amb tota la rotunditat que implica l'afirmació. Ho fa precisament en la prèvia de la visita del Barça.

Poc abans havia sentit com Guardiola el considerava un dels millors tècnics del panorama estatal. «Que n'és de bon paio Guardiola. Que aquestes paraules vinguin d'un dels millors entrenadors del món està molt bé», apuntava el madrileny. «Intento aprendre de tots els entrenadors. Ell té un estil molt definit i l'admiro molt. Aquesta admiració em fa intentar superar-lo. Em diu això, després de perdre dues vegades seguides contra ell, i m'anima molt», reflexionava. I va tornar a deixar una sentència clara: «És un home que ha canviat el futbol. El concepte. No s'havia fet des d'Arrigo Sacchi.» El tècnic italià va capgirar les estratègies defensives amb el Milan de finals dels vuitanta. Ara per l'exjugador del Madrid, el guru a seguir és Guardiola. Un home que ha obert nous camins, el del futbol modern. Un llegat que perdurà en el temps. Ara queda per esbrinar si Míchel pensa el mateix de José Mourinho.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)