Barça

Els protagonistes

Messi i Villa

Els franctiradors

David Villa i Lionel Messi; Lionel Messi i David Villa. Tant se val l'ordre en què se'ls anomeni, perquè des que l'asturià ha arribat al Barça s'ha convertit en el millor soci de l'argentí a la davantera. La compenetració de tots dos és total i absoluta. Ahir es va viure una altra evolució d'aquesta parella a la gespa de l'Alfonso Pérez. Una nova demostració que Messi és el millor jugador del món, però que té al seu costat un depredador de l'àrea com és David Villa. Tots dos sumen 23 gols aquesta temporada i ja acumulen el 65% dels gols de l'equip en la lliga i la Champions. L'argentí va tornar a afegir qualificatius infinits a la seva trajectòria futbolística més recent. Més números estratosfèrics: 101 gols amb Guardiola a la banqueta; 65 gols en els últims 65 partits i 16 dianes en un inici fulgurant de curs. A aquestes credencials s'afegeix la seva capacitat diabòlica per ser l'obrellaunes de l'equip. A Getafe va tornar a fer el primer gol del Barça. Era el novè cop que ho feia després de provar sort contra el Racing, el Panathinaikòs, l'Atlético de Madrid, el Mallorca, el Copenhaguen (Camp Nou i Parken), el Saragossa, el Sevilla i el Getafe. I és que en poc més de mitja hora, Villa i Messi van posar les coses a lloc i van encarrilar un triomf segur en un camp amb l'etiqueta de complicat. Però Messi també sap ser murri i treballador, com va demostrar en el tercer gol pressionant el Cata Díaz en la frontal per pispar-li la pilota i entregar-li a Pedro per fer el 0-3. Un jugador total, el millor del món, i entregat a la causa.

Què més es pot demanar? Doncs que tingui al seu costat un altre jugador genial: David Villa. Li preguntaven a l'asturià aquesta setmana si està acoblat al sistema, i ahir va deixar constància que ho està totalment fins a l'extrem de semblar un jugador fet a la Masia. No era, però, la primera mostra d'aquesta compenetració evident, com es va veure contra el Sevilla o en una jugada de mestre d'El Guaje a La Romareda que va acabar amb una assistència deliciosa a Messi. Ahir tots dos es van compenetrar a la perfecció. Van fer un gol cada un i es van regalar una assistència. Són els Zipi i Zape d'aquest Barça de Guardiola. Tres anys ha trigat el Barça a trobar un davanter que s'adapti al funcionament de Guardiola. Samuel Eto'o va marxar per qüestions de feeling amb el tècnic de Santpedor i Zlatan Ibrahimovic ho va fer per no combregar amb un sistema de joc col·lectiu que el va deixar a la banqueta en l'últim tram de la lliga. Ara Villa ha vingut per quedar-se i ha tornat a marcar per segon partit consecutiu en la lliga. Com Messi, va tenir ocasions per ampliar la seva quota golejadora. Ara mateix l'asturià ha fet cinc gols en la lliga i dos més en la Champions. Set gols en un inici de curs en què s'havia d'adaptar a una nova rutina de joc. Què farà ara que sembla afinat? Doncs augmentar els seu percentatge de gols per felicitat dels seguidors culers. Ara mateix l'asturià lidera el rànquing internacional de gols fets en competicions europees i seleccions que computa la IFFHS, amb 16 gols, al davant d'Eto'o que n'acumula un menys. Tota una advertència de la seva contrastada qualitat. I és que el Barça té dos franctiradors d'àrea: Villa i Messi.


El duet blaugrana va necessitar poc més de mitja hora per liquidar el Getafe amb un joc elèctric


Messi i Villa sumen 23 gols i acumulen el 65% dels que ha marcat el Barça en la lliga i la Champions

Intervencions:
61
Passades de mèrit bones:
4
Passades de mèrit dolentes:
1
Pilotes recuperades:
4
Pilotes perdudes:
6
Fora de joc:
1
Assistències:
1
Xuts entre els tres pals:
3
Gols:
1 Dades facilitades per Carles Domènech. La Transmissió d'en Puyal a Catalunya Ràdio
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)