Barça

L'aniversari més feliç amb futbol de saló

El dia en què l'entitat blaugrana complia 111 anys es va regalar una golejada memorable

El Barça es va regalar una golejada memorable al Camp Nou el dia que complia 111 anys. L'entitat blaugrana va néixer el 29 de novembre de 1899 i des de llavors s'han jugat dotze partits en el dia de l'aniversari del club i els catalans han registrat resultats diversos. Però el més sucós, i ara més recordat, serà la golejada d'ahir, i més enllà, la plasticitat del joc del Barça que va convertir en una nina de fira el joc del Madrid galàctic 2.0. Si anem buscant antecedents, l'anterior va ser fa tot just un any amb els mateixos protagonistes i escenari. El clàssic també va caure del cantó blaugrana, però va ser per la mínima amb un gol d'Ibrahimovic que donava el triomf als catalans. Dos anys enrere el Barça va tornar a jugar en el seu aniversari, al Sánchez Pizjuán, on es va desfer del Sevilla per 0-3 amb un gol d'Eto'o i dos de Messi. Hem de rebobinar fins al 1992 per trobar un altre partit en 29 de novembre. Va ser una altra golejada blaugrana i aquest cop amb un 5-0 al Camp Nou contra l'Espanyol amb gols de Stòitxkov, Nadal, Koeman, Witschge i Begiristain. El 1981 també va caure una golejada, un altre cop contra els blanc-i-blaus, per 0-4. Ens hem de remuntar al 1970 per buscar una derrota del Barça el dia del seu aniversari. Va ser a Atotxa contra la Real Sociedad per 1-0 amb gol d'Arzac.

El dia del seu 60è aniversari els blaugrana van caure al Santiago Bernabéu (2-0) amb gols de Mateos i Di Stéfano. Era el 1959, altres temps, en què el conjunt blanc governava el futbol estatal amb fermesa. Ara, en l'època moderna, tot ha canviat i és el Barça el que comanda la taula de classificació amb un futbol superb, inclassificable per la seva estètica. Un futbol de saló només apte per als equips mítics, i el conjunt de Guardiola està fent mèrits per ser coronat com un equip fora d'època, de llegenda. Un futbol de saló que es mantindrà en la memòria immaterial de la humanitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)