Barça

Pep Guardiola

Entrenador del Barcelona

«Hem tornat a fer-ho! Això només passa de tant en tant»

«Qui és més complet que Messi? Ell és simplement el millor»
«No som els millors del món i hem de tenir humilitat; el temps ens jutjarà»
«És la victòria de tots, Cruyff i Rexach ho van començar i els hem seguit»

Pep Guardiola tornava a fer història amb el Barça. «No m'esperava aquest resultat», deia gesticulant. Una altra golejada. Un altre partit per a la història després d'aquell 2-6 al Bernabéu. «Són semblants per la forma, però al Bernabéu guanyàvem la lliga i aquí no. Ho hem fet contra un rival fortíssim i això serà una lluita fins al final per la lliga», advertia el tècnic, que es tornava a vestir de modèstia i contenció verbal. «No hem guanyat res, però ho disfrutarem fins quan puguem, però ara el repte és abstreure's dels elogis que ens cauran, perquè hem d'anar a Pamplona», confessava el tècnic, que ja s'ha posat el xip del proper partit de lliga. Guardiola sí que va voler incidir en el llegat a la història que representa aquesta golejada per l'estil com s'ha aconseguit. «És la victòria de tots, Cruyff i Rexach ho van començar fa vint anys i els hem seguit. Nosaltres no volíem trair una idea de futbol que fa molts anys que és en aquest club.» En aquest sentit, el preparador blaugrana també desgranava la importància del futbol formatiu: «Hem acabat amb nou jugadors del planter i no podem trobar un equip del món que ho faci.» I també s'alegrava per l'afició: «Ho hem tornat a fer! Me n'alegro per la gent, que és la que dóna sentit a la nostra feina.»

El de Santpedor també va voler donar valor al Madrid. «El que s'ha reflectit al marcador no és la diferència real. El Madrid ha arrasat fins ara en la lliga, és un equip brutal. El que passa que hi ha dies que es donen partits així i hem estat a un nivell molt alt. Però aquests partits només passen molt de tant en tant. I després de guanyar-ho tot, aquesta generació de jugadors encara té ganes de fer-ho bé. El Barça no és el millor del món. Hem de tenir humilitat perquè el temps decideixi i els jutgi. La immediatesa de la crítica ara no serveix. Si parlen d'aquí un temps de nosaltres ja es veurà.» També va tenir temps per parlar de Messi. «Qui és més complet que Messi? Ell és simplement el millor. No només fa gols, sinó que té joc associatiu, i això només amb 23 anys. Impressionant.» I llançava una advertència final: «El Madrid tornarà a venir, la història recent ja ho diu.»


leo messi


advertència


el llegat barça

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)