Barça

La premsa mundial destaca la superioritat del Barça i la desesperació del Madrid

Els rotatius de Barcelona i Madrid coincideixen en la superioritat de joc dels de Guardiola sobre els blancs

Un dels moments més polèmics es produeix quan Cristiano perd els nervis amb Guardiola

  • VÍDEO: Moment en què Cristiano Ronaldo perd els nervis amb Pep Guardiola

Els diaris esportius han obert portada amb la històrica victòria d'aquest dilluns i, a més, tots han coincidit en la superioritat de joc dels de Guardiola sobre els blancs.

Mundo Deportivo, a tota pàgina, un inmens 5 a 0, i de fons, Valdés, Keita i Piqué amb la mà oberta mirant cap al púbic. Sport titula: “Manotazo a Mourinho”. Mà oberta amb un 5 a 0, i a sobre els qualificatius “golejada, humiliació i líders”.

Dels dos diaris esportius de Madrid, el Marca fa un joc de paraules dient: “Mouchísimo Barça... para tan poco Madrid”, amb una imatge de Casillas, desesperat davant el primer gol del Barça. I l'AS, amb la targeta vermella a Sergio Ramos, titula: “Goleados y desquiciados”, titular que reflecteix, amb dues paraules, el que ahir va viure el Madrid al Camp Nou.

A la premsa internacional, Le Monde titula a la seva secció d'esports: El Reial Madrid escombrat pel Barça en el clàssic. L'Equipe, que titula “El Barça humilia el Madrid”, assegura que “aquesta vegada Mourinho ha entès bé la lliçó de català” i subratlla que ha estat una lliçó “administrada amb serenitat”. El diari francès apunta que el Barça està “al cim de la Lliga, al cim d'Europa, al cim del futbol” i destaca que els blaugranes han arrabassat al Madrid l'honor i la confiança.

A Itàlia, país on la temporada passada entrenava el tècnic madridista, Jose Mourinho, amb el títol de Barça diví, Mou humiliat, La Gazzetta dello Sport afirma que el partit d'ahir confirma que el Barça és el “senyor indiscutible” de la Lliga espanyola i subratlla que Pep Guardiola “dóna una lliçó de futbol” a Mourinho. “Talent cristal·lí, joc espectacular, atac letal, ritme boig” són algunes de les expressions amb què el rotatiu italià descriu el conjunt blaugrana. Del Madrid, apunta que “no va estar mai en el partit”.

El Corriere dello Sport obre la seva edició digital amb la portada del El Mundo Deportivo i escriu a sota que el Chelsea vol a Guardiola per a la temporada que ve.

El diari argentí Clarín, amb una gran foto de Messi abraçant Xavi, escriu a portada “Baile y paliza del Barcelona en el clásico”. Més expressiu és Olé. En portada fa un joc de paraules amb el nom de Mourinho i amb una enorme foto d'un Messi triomfant titula Mourite de risa. En la seva crònica, Una manita en el culé, parla d'”exhibició, passejada, ball descomunal”. I compara el Barça amb una orquestra i el Madrid, amb una banda.

Per la seva part, el rotatiu portuguès Jornal de Notícias publica una gran fotografia de Messi i Cristiano durant el partit amb el títol: “Real Humilhação”, i recorda que els de Guardiola han imposat a Mourinho la derrota més gran de la seva vida.

També els britànics Total Football i Sky Sports parlen d'un Barça brillant que va avergonyir un Madrid apagat.

Un dels moments més polèmics, però, va ser quan Cristiano Ronaldo va vehicular contra Pep Guardiola la ràbia que sentia davant el que estava passant. Quan el català li va amagar la pilota, el portuguès va decidir empentar-li. “Pep no es toca!”, van pensar els deixebles del guru de Santpedor, que va tenir en Víctor Valdés el seu millor defensa. El porter s'hi va encarar i li va cridar: “Ets un chulo de merda!”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)