Barça

Guardiola: “Després de vacances hi ha riscos”

L'entrenador del FC Barcelona fa una crida als aficionats perquè omplin el Camp Nou aquest diumenge i no deixin sol a l'equip

Marc Bartra podria fer parella de central amb Eric Abidal en el partit contra el Llevant aquest diumenge

L'entrenador del FC Barcelona, Josep Guardiola, ha advertit “dels riscos” que existeixen després d'una aturada com la nadalenca, i per això confia en la professionalitat dels seus jugadors per estar a l'altura en l'arrencada del campionat el 2011 demà contra el Llevant al Camp Nou.

Per pal·liar qualsevol problema, el tècnic fins i tot ha llançat una crida d'auxili als aficionats perquè facin un esforç i s'acostin al Camp Nou per no deixar sol el seu equip en aquestes dates de vacances.

La visita del Llevant, que ve de caure estrepitosament contra el Madrid a la Copa per 8-0, no presenta per a Guardiola una qüestió existencial però sí que ha assenyalat que el seu equip “necessita ficar-se amb rapidesa en el partit”, davant la por que sigui un partit que se li pugui ennuegar.

Malgrat la clara derrota al Bernabéu, Guardiola també ha recordat que l'equip llevantí ha sabut guanyar-li a l'Atlètic de Madrid i empatar al Madrid aquesta temporada. “Ens equivocarem molt si pensem en el 8-0 que va encaixar. Hi pot haver riscos en les petites desatencions”, ha precisat el preparador blaugrana.

El tècnic, que ha comparegut davant els mitjans després de la sessió del seu equip a la Ciutat Esportiva, anhela per al 2011 “un any que faci contenta la gent”, després d'un 2010 “que va estar molt bé”.

Guardiola ha insistit en els riscos després de vacances, en recordar que quan existeixen tres partits per setmana el grup està mentalitzat i les distraccions són difícils.

Malgrat això, i després de gairebé mitja dotzena de sessions físiques abans del partit contra el Llevant, Guardiola té la percepció que els seus jugadors “es troben en el mateix moment d'abans”.

Guardiola ha lamentat que no pugui utilitzar el seu reforç d'hivern, com és l'holandès Ibrahim Afellay, després que per qüestions administratives el jugador no pugui ser inscrit fins al dilluns. “Ja sabíem el contingut de la circular. Però és una llàstima per la poca gent que tenim”, ha assenyalat.

Del nou jugador, Guardiola només ha tingut paraules d'elogi cap a l'holandès d'origen marroquí. “Hem fitxat un bon jugador de futbol. La gent l'ha rebut bé. No perd moltes pilotes. Pot jugar en les dues bandes, té bon xut, s'associa bé i quan puguem, li donarem minuts”, ha assenyalat.

Del partit de demà, el tècnic ha deixat entreveure que el jove Marc Bartra podria fer parella de central amb Eric Abidal i que donat com juga el Llevant descarta sortir amb una defensa de tres centrals. “Jugarem amb quatre enrere”, ha assegurat.

Finalment, l'entrenador del Barça ha assegurat que ell prefereix viatjar el mateix dia de partit per evitar “l'avorriment” dels seus jugadors en les concentracions. “Si jugues tres partits cada setmana i quatre dies ets a l'hotel, aquesta no és la millor manera de viure la professió”, ha argumentat.

Guardiola diu que seguirà “assumint” que si el Barça arriba tard pugui perdre els tres punts del partit, però ha insistit que els seus jugadors es troben molt bé amb aquesta fórmula, i així poden passar més temps amb la família en lloc d'avorrir-se als hotels.

“La Federació té tot el dret a regular, però preferim apostar per la nostra comoditat. Els jugadors també se senten més còmodes així. Tot és més intens”, ha conclòs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)