Barça

El partit més imprevisible

Guardiola tem l'aspecte ciclotímic d'un Atlético amb potencial per fer mal

No es refia de la irregular trajectòria dels madrilenys, que vindran a lluir-se

Treu importància al fet de poder superar el rècord del Madrid de Di Stéfano

Els enfrontaments entre el Barça i l'Atlético de Madrid acostumen a ser partits esbojarrats més dignes d'un guió d'Alfred Hitchcock carregat de dosis de suspens a dojo i girs inesperats. Aquest és l'escenari que s'espera Pep Guardiola per al partit d'avui. «Amb l'Atlético no hi ha favorits; vols controlar el partit i pot passar de tot, és un gran de la lliga», constatava. No li falta raó, tot i que la trajectòria recent dels colchoneros convida a pensar en un altre recital dels blaugrana, que acumulen quinze partits seguits guanyant. «Tenen jugadors increïbles. Cada partit amb ells és una història diferent. Ens coneixem bé, però pot passar de tot, encara que ells passen per un moment baix. Demà [per avui] ells vindran a fer el seu gran partit. Ens trobarem amb la seva millor versió», analitzava el de Santpedor. El tècnic també es va malfiar del que s'opina a Madrid, que l'Atlético no es juga gairebé res avui per fer la guitza a l'altre club de la ciutat. «L'Atlético vol guanyar el Barcelona. És professional i un dels grans equips del campionat. Espero un partit amb gols i que la gent s'ho passi bé.» Pel que fa a les variacions tàctiques, Guardiola també s'ensuma una possible revolució en l'onze blanc-i-vermell. «No sé què farà Quique [Sánchez Flores], però l'Atlético té jugadors amb qualitats diferents per fer de tot.»

D'altra banda, el Barça tindrà al seu abast un repte majúscul: superar els quinze partits seguits de lliga guanyant. Un rècord dels anys seixanta que ostenta el Madrid de Di Stéfano. Un equip d'una altra època que va regnar amb tirania el Vell Continent. Un ceptre que ara vol l'equip de Guardiola: marca època. Un altre cop, el preparador responia amb evasives. «El més important és guanyar el partit contra l'Atlético i no superar el rècord del Madrid de Di Stéfano, això només serà una conseqüència del joc.» En aquest sentit, afegia: «La meva única preocupació és mantenir el nostre nivell contra l'Atlético,» tot i que ressaltava: «Sempre hi ha coses per millorar, detalls col·lectius i individuals, però ja estaria satisfet de mantenir aquest nivell al final de temporada.» Un nivell de joc que ningú ha assolit fins ara.


«Amb l'Atlético no hi ha favorits; vols controlar el partit i pot passar de tot, és un gran de la lliga»

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)