Barça

Un altre any amb Pep

El Barça va fer oficial ahir la renovació de Guardiola fins al 2012

També ho faran els seus ajudants i els membres de la direcció esportiva

Tant la directiva com el tècnic es troben còmodes amb contractes d'un any

L'afició del Barça ja pot respirar tranquil·la. Ahir es va fer oficial la notícia que tothom estava segur que es produiria, però que trigava a arribar, la confirmació des del club que Pep Guardiola continuarà sent l'entrenador del Barça la temporada vinent. El de Santpedor, que sempre ha estat partidari dels contractes curts, renovarà només per un any, fins al 30 de juny del 2012, com ell sempre havia volgut. Sandro Rosell, quan va accedir a la presidència, va estar a punt d'aconseguir un compromís per part del tècnic de dos anys més un, però finalment Guardiola va signar només per un, tot i que es van establir les bases d'un futur contracte, el que se signarà els propers dies, fins i tot potser demà, quan el president del Barça torni de París, on avui veurà el partit amistós entre les seleccions de França i el Brasil.

L'entrenador blaugrana volia comprovar un parell de coses abans de renovar. La primera, que els jugadors continuessin tenint fam de títols i, amb una excel·lent trajectòria, li han demostrat que no s'han cansat de guanyar títols i que volen continuar treballant amb ell. La segona, trobar-se còmode treballant amb la nova junta directiva i amb el nou president, i el tècnic està molt satisfet amb les facilitats que li està donant Sandro Rosell en tots els àmbits, començant per haver format un grup de treball al seu voltant amb gent molt propera. De fet, la renovació de Guardiola comportarà les del director esportiu, Andoni Zubizarreta, i les dels altres membres d'aquest departament, com Narcís Julià i Albert Valentín. També continuaran tots els membres del cos tècnic de Guardiola, començant pel seu ajudant, Tito Vilanova.

Les negociacions entre el club i el representant de Guardiola, Josep Maria Orobitg, fa un mes que s'havien intensificat, i va ser el mateix tècnic qui va considerar aquesta setmana idònia per intentar anunciar l'acord definitiu, ja que no hi havia partit entre setmana i, a més, es produïa després de la classificació per a la final de copa, abans que torni la Champions i no distreu la marxa de l'equip. Ahir es van produir unes quantes trobades al club entre Orobitg, Josep Maria Bartomeu, vicepresident esportiu, i Zubizarreta, director esportiu del club, amb Guardiola i Rosell, que estava a Ginebra en una reunió de l'ECA, pendents del telèfon. Va ser a la tarda quan l'acord es va tancar de manera definitiva, i es va anunciar quan passaven dos minuts d'un quart de vuit del vespre.

Les reaccions van ser de satisfacció, tant pel que fa a l'entorn de Guardiola, com des del mateix club. La junta directiva està molt satisfeta perquè la renovació significa donar continuïtat a un projecte que està demostrant que té èxit i també per la durada del contracte, un any, ja que és el que volia l'entrenador i perquè així tothom estarà molt concentrat la temporada vinent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)