Barça

El Barça sepulta el malefici

Els blaugrana per fi van guanyar a Mestalla amb Guardiola a la banqueta

És una victòria clau i un cop d'autoritat en la cursa pel títol de lliga

Un triomf amb un premi extra: el rècord de vint partits invicte a domicili

Setmanes de falles a València i el Barça de Guardiola es va afegir a la festa per antonomàsia de la ciutat del Túria. Els blaugrana es van regalar un espectacle pirotècnic de dimensions inimaginables. Va ser un partit feixuc, dur i rocós, però amb el perfil d'aquells que tenen un premi doble a l'interior. El gol del triomf no es va consumar fins al final del partit amb Messi, qui si no, pel mig. Era el 27è gol de l'argentí, que continua imparable en la seva carrera d'esmicolar estadístiques. Camí paral·lel fa el Barça, que arribava a Mestalla sabent, i reconeixent, que el feu valencià era un dels grans reptes que tenien els deixebles de Guardiola en el tram final de lliga. La història més recent amb Guardiola a la banqueta assenyalava Mestalla com un camp maleït. Un estadi on amb el de Santpedor com a tècnic no es va poder guanyar en les dues anteriors ocasions, que es van acabar amb dos empats, un dels quals el de fa dues temporades amb un gol agònic de Thierry Henry que fixava el 2-2 i rescatava un punt per als blaugrana. Mestalla era una pedra al camí. L'únic camp on l'equip líric de Guardiola sempre tenia un contratemps. I a la tercera va arribar el cop definitiu. Una victòria per la mínima però de valor incalculable per a la cursa pel títol. El Madrid estava molt atent a una possible relliscada blaugrana i en el full de ruta de Mourinho estava programat que el Barça es deixés punts a Mestalla. Doncs la història va ser favorable al Barça aquesta vegada i l'equip de Guardiola va aconseguir doblegar un camp maleït. Ara Mestalla és el punt de partida, la rampa d'enlairament per acaronar la lliga. És la drecera directa per etzibar un cop devastador a l'adversari blanc, que avui dormirà a deu punts. Una distància cada cop més feixuga i difícil de pair. Les jornades van passant i el Barça no falla. Continua caminant de manera impertorbable pel camí de l'excel·lència, de la pulcritud i amb dots més propis d'un domador de circ que no deixa sortir la fera de la gàbia. Així és el control que exerceix el Barça sobre el Madrid. El té engabiat, acorralat pel seu autocontrol competitiu. Si el Barça no falla, la lliga serà blaugrana. I aquest equip s'ha acostumat a no fallar. Podrà deixar-se algun punt, però és difícil que en siguin més de set. Aquí rau la dictadura blaugrana.

Nou rècord històric.

La victòria a Mestalla tenia un premi doble i va venir amb un nou rècord estratosfèric al sarró. El Barça va ser el primer equip de la història que ha encadenat vint jornades consecutives invicte fora de casa. L'últim cop que els blaugrana van perdre lluny del Camp Nou va ser el 14 de febrer de 2010, contra l'Atlético de Madrid. Des de llavors, els catalans sempre han tornat a casa amb la butxaca plena de punts a excepció de tres empats en els últims vint desplaçaments: Almeria (2-2) i Espanyol (0-0) la temporada passada i en aquest curs l'empat de fa dues jornades a El Molinón contra l'Sporting (1-1). Aquesta ratxa magnífica ha sepultat el rècord de fa trenta anys de la Real Sociedad d'Alberto Ormaetxea. L'equip basc va passar-se 19 partits sense perdre lluny d'Atotxa a finals del curs 1978/79 i bona part de la 1979/80, en què va ser campió de lliga. Un altre rècord històric per a un equip de llegenda. Un conjunt que no té aturador ni comparació i que ahir se'n va anar de Mestalla amb la sensació que tenen els campions. Mitja lliga a la butxaca. Un triomf d'autoritat contra el tercer classificat. Per fregar-se els ulls.


El rècord històric de la Real de fa trenta anys ja és caduc i la nova marca és per a aquest Barça màgic

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)