Barça

«I si no, jugarà Pedro»

La negociació rocambolesca per Arxavin va donar via lliure a Guardiola per fer jugar el seu deixeble

Sense el lesionat Theo Walcott i el dubte del miraculosament recuperat Robin van Persie, Andrei Arxavin, el petit talent rus que l'estiu del 2008 va estar a punt de fitxar pel Barça, podria tenir protagonisme avui al Camp Nou. Va ser durant l'estiu del 2008, el de l'estrena de Pep Guardiola. Un dels deures de la secretaria tècnica era reforçar l'extrem esquerre. La demarcació l'havia ocupat la temporada anterior Thierry Henry. Trenta partits, dotze gols. Però la idea de Guardiola era que el francès jugués pel centre. Després, Samuel Eto'o es va quedar i el Barça va firmar el triplet.

La figura d'Andrei Arxavin s'havia elevat per la consecució de la copa de la UEFA amb el Zenit de Sant Petersburg. L'Eurocopa va confirmar el talent del rus, eliminat per l'equip estatal, que s'acabaria coronant a Viena. Arxavin i el francès Ribéry eren les dues opcions més clares per al Barça. En la comparació guanyava clarament l'ariet rus. «Se'ns va informar que el president del Zenit s'havia compromès amb el jugador a deixar-lo anar per 15 milions d'euros», explica un exdirectiu del Barça.

Però negociar amb clubs russos mai no és fàcil. «Es complica perquè és un ecosistema propi, molt particular, amb salaris molt alts, gairebé fora de mercat i capaç d'alimentar-se per ell mateix», il·lustra.

Efectivament, les coses no eren com s'esperaven. El president del Zenit, Konstantin Sarsania, va demanar 30 milions d'euros. Es va complicar de manera decisiva l'operació. El Barça no ho va veure gens clar. La xifra inicial s'havia duplicat i les pressions del jugador no van fer efecte. Cap de les seves confessions d'amor al Barça va aconseguir que la xifra amb què somiava Sarsania baixés encara que fos una mica. De fet, el president rus, en una declaració entre graciosa i increïble, va informar que el que volia el Zenit era negociar un canvi: Arxavin i 20 milions d'euros per Leo Messi. Una proposta que el Barça no va ni respondre, ja que la va considerar poc seriosa.

El panorama, per tant, es va enfosquir. Al club hi havia molt interès que la nova etapa encapçalada per Guardiola ho tingués tot per deixar enrere dos anys en blanc. A més de les pretensions del president del Zenit, un embolic d'agents va fer capitular el Barça, que ja no sabia amb qui parlar per poder incorporar el jugador rus.

Guardiola feia setmanes que treballava a consciència amb l'equip, atesa la important prèvia de la lliga de campions que s'havia de jugar contra el Wisla de Cracòvia.

Expliquen que el jove entrenador va entrar a la reunió que els encarregats de fitxar del Barça estaven celebrant a les oficines del camp. Un cop el van informar sobre els inconvenients que s'havien generat pels alts preus de Ribéry i Arxavin, Pep els va demanar: «Si us plau, no us hi obsessioneu. Si no fitxem, jugarà Pedrito.» El silenci va presidir la sala després de la proclama serena de l'entrenador. I, efectivament, va jugar Pedro. Arxavin, aficionat del Barça des de petit, jugarà avui amb l'equip rival.


L'entrenador novell va calmar tothom en el club dient que no passava res si havia de jugar el canari

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)