Barça

«Si passem, estic segur que arribarem molt lluny a Europa»

Pep admet l'envergadura del repte, però confia remuntar: «El futbol és la nostra arma»

Considera fonamental tenir una bona possessió per evitar que l'Arsenal surti al contraatac

Si hi ha un equip a Europa capaç de tractar el Barça de tu a tu i d'intentar batre'l amb una filosofia de joc similar a la seva, aquest és l'Arsenal. Per Guardiola, és tan dura la prova a la qual se sotmet avui el Barça, que el que succeeixi al Camp Nou marcarà la resta de la temporada: «És un partit molt especial i estic convençut que si passem arribarem molt lluny en la Champions.» Un repte especial, d'envergadura, que no admet excuses: «Si no passem a quarts no serà perquè no hi siguin el Carles o el Gerard [en referència a les baixes de Puyol i Piqué a l'eix de la defensa].» I que requereix la implicació de tothom: «Ara a la gent li toca posar la seva part. L'afició ens portarà als quarts de final.»

Abans de cada gran cita, hi ha un argument que Guardiola sempre repeteix: l'equip es mantindrà fidel a si mateix. Ara, amb la necessitat de capgirar el 2-1 de l'Emirates Stadium, aquest convenciment és encara més contundent: «Ja sabem què és jugar sota pressió. Tot està a les nostres mans, només ens hem de centrar en nosaltres mateixos i intentar fer un bon partit. El futbol és la nostra arma. Anirem a atacar i a fer gols, com sempre, que ningú ho dubti.» La possessió de la pilota serà bàsica no només per buscar el gol, sinó també per evitar que l'Arsenal pugui trenar contraatacs: «Crec que hi haurà pocs espais pel centre, que no serà fàcil entrar-hi i que haurem d'atacar amb paciència i amb ordre, perquè ells juguen molt bé al contraatac; Wenger té jugadors que saben donar la pausa exacta a aquestes sortides perquè els davanters corrin a l'espai.»

De fet, un altre dels missatges que va voler transmetre Guardiola és que el Barça es troba davant un rival extremament competitiu. Per ell, que el conjunt anglès hagi defallit en algunes cites clau durant les últimes temporades –l'última, la final de la Carling Cup, contra el Birmingham– no significa res: «L'Arsenal no és un equip psicològicament fràgil. En el món el futbol, el més difícil és mantenir-se a dalt durant un període llarg de temps i ells ho han aconseguit. Fa molts anys que estan lluitant en les posicions capdavanteres de la Premier i que arriben lluny a Europa. No fa gaire que van estar en la final de la Champions, a París. Això vol dir que és un equip competitiu; el seu joc és meravellós.»


«L'Arsenal no és un equip fràgil. Fa molts anys que està a dalt de tot i això significa que és competitiu»

Pep, recuperat, dirigeix l'entrenament

Guardiola va rebre ahir l'alta mèdica i a la tarda ja va dirigir l'entrenament de l'equip al Camp Nou, tot i que després se'n va anar a casa i no va dormir a l'hotel La Florida com la resta de la plantilla. El tècnic va reconèixer que encara no està bé del tot, però va treure importància als seus problemes de salut i al fet que no hagi faltat en cap partit: «Tampoc em convertiu en un heroi. No he fet res d'especial que no faci qualsevol altra persona; quan no he pogut aixecar-me he estat al llit i quan he estat millor he vingut. Tampoc havia de córrer!»

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)