Barça

Cesc, contra el passat

El català, recuperat de la lesió, visita per primera vegada el Camp Nou

Cesc Fàbregas viurà avui un dia molt especial en un estadi que només ha trepitjat una vegada amb la samarreta de Catalunya. Han passat més de sis anys des d'aquell amistós contra el Brasil, i el català ha passat de ser una jove promesa a ser el pal de paller de l'Arsenal. Potser per això, perquè sap l'alt grau de responsabilitat que té en el conjunt anglès, Cesc es va mostrar fred i distant a l'hora de valorar la seva tornada a casa. «Estic content d'estar aquí, és un partit especial», va dir amb la boca petita en la part final de la roda de premsa. Abans, havia insistit a posar els interessos de l'Arsenal al davant de qualsevol sentiment: «Em sento com qualsevol altre company; volem guanyar i fer alguna cosa gran per al club. Partits com aquest no es juguen cada dia. Es pot interpretar com una final o una semifinal entre dos equips que juguen un futbol molt bonic. I jo no estic aquí per respondre comentaris ni per convèncer ningú. Només vull defensar l'Arsenal, no hi poso res més d'especial, al meu cap.» Cesc fins i tot es va mostrar un pèl irritat quan li van preguntar sobre els seus sentiments envers el Barça, el club, teòricament, de la seva vida: «No m'agrada que la gent parli del que sento, perquè això només ho sé jo. L'única cosa que puc dir és que faré tot el que pugui per ajudar l'Arsenal.»

La temporada passada, Cesc es va perdre el partit del Camp Nou per una inoportuna lesió. Segons ell, un duel en què l'Arsenal va merèixer més: «Hi va haver moments clau. Vam començar marcant i que ens marquessin tan aviat després del 0-1 va ser determinant. Si haguéssim aguantat una mica més, segur que hauria estat diferent. Després, Leo va ser decisiu, qui va marcar diferències.» Ara, sí que ha pogut arribar a la cita i ho fa completament recuperat dels problemes musculars que l'han mantingut lluny dels terrenys de joc en les últimes setmanes: «Estic bé, en els últims dies no he sentit molèsties. Dissabte ja hauria pogut jugar, però vaig preferir no arriscar.»

Respecte al partit d'avui, Cesc es va mostrar moderadament optimista –«sabem que el Barça té la possessió el setanta per cent del temps i no estem acostumats a això, però hem d'intentar contrarestar-ho; som l'Arsenal i no ens podem limitar a defensar», va dir– i va contestar amb contundència quan se li va preguntar sobre la presumpta fragilitat psicològica d'un equip que acumula més de cinc anys seguits sense títols: «Aquest equip ha demostrat molts cops que té caràcter i ara tenim una oportunitat fantàstica per tornar-ho a fer.»

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)