Barça

El protagonista

Dani Alves

Un lateral 5 estrelles

Els que el coneixen bé, especialment els tècnics i els companys, no es cansen de destacar la influència que Dani Alves té en el joc ofensiu de l'equip. És, probablement, el lateral que millor ataca en tot el futbol mundial i l'estil del Barça potencia les seves virtuts: força, velocitat, persistència, capacitat d'associació i, fins i tot, gol. Ho demostren les estadístiques, ja que en les tres últimes temporades ja n'ha marcat onze –deu en competició de lliga–, comptant amb el que li va fer ahir al Getafe. El brasiler, que al Barça s'ha convertit en un fals extrem més que en un lateral, és un dels màxims assistents de la plantilla i la seva potència en el xut, tant en els llunyans com en els llançaments de falta, també li ha permès progressar en el rànquing de golejadors. Ahir va recollir una pilota que havia caigut a plom a la frontal de l'àrea i la va engaltar tot just després del bot, donant-li una velocitat que va reduir a no-res la capacitat de reacció de Codina. Un gol que tenia el mèrit de desencallar el partit i de marcar distàncies respecte a un Getafe que havia sortit ben situat al camp. Pocs minuts després, en el 36, una centrada seva va estar a punt d'aprofitar-la Xavi; la rematada se'n va anar lleugerament desviada a la dreta de Codina. Tot i que ahir no tenia a davant la que sol ser la seva parella de ball en la banda dreta –Pedro–, el brasiler va tornar a ser un dels principals recursos ofensius de l'equip, tant a l'hora de centrar com de buscar l'esquena dels defenses.

El fet que Alves no acabi de pactar la seva renovació amb el Barça –té contracte fins al 2012– i que les converses entre el club i el seu agent s'hagin anat eternitzant durant tota la temporada tot i els esforços del mateix president, Sandro Rosell, que ha arribat a parlar directament amb el jugador, fan que cada acció del lateral es pugui interpretar com un acte de reivindicació. Ahir, després de marcar, es va abraçar efusivament amb els companys i després es va dirigir a la grada assenyalant un dels molts tatuatges que li il·lustren el braç. Tres estrelles que, segons explicaria després, simbolitzen la seva família, i una frase on apareix el nom de la seva dona. Una dedicatòria, doncs, dirigida a les seves persones més properes.

A banda de reivindicacions puntuals, la realitat és que el rendiment global d'Alves torna a ser extraordinari. Amb 39 partits disputats aquesta temporada –26 només en la lliga–, és un dels jugadors més regulars i que més han entrat en els plans de Guardiola. L'arribada d'Adriano va fer pensar, a l'estiu, que a partir de llavors Alves tindria més moments de descans, però el brasiler continua sent un fix, sobretot en les cites importants.


Frase


El brasiler va fer amb un fort xut l'onzè gol com a blaugrana i

el va voler dedicar

a la seva família

Targetes:
1
Passades de mèrit bones:
1
Passades de mèrit dolentes:
3
Pilotes recuperades:
6
Pilotes perdudes:
0
Faltes comeses:
1
Fores de joc:
1
Xuts entre els tres pals:
1
Gols:
1 Dades facilitades per Carles Domènech. La Transmissió d'en Puyal a Catalunya Ràdio

Bojan marca en el partit número 100 a la lliga

Guardiola va alinear Bojan per cobrir l'absència del lesionat Pedro i el de Linyola va disputar el seu partit número 100 en la lliga. Ho va celebrar marcant per segon partit consecutiu –va fer l'únic gol del Barça al Sánchez Pizjuán– i deixant una mica més enrere els difícils moments que ha hagut de travessar aquesta temporada, quan la seva presència en l'equip era molt menor. La intensa celebració que va fer després del 2-0 deixa clar la importància del gol. Amb el que va aconseguir ahir, ja n'ha fet 40 amb el Barça –25 en la lliga–.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)