Barça

El Madrigal és «zona Bojan»

El linyolenc hi va marcar el seu primer gol i n'hi va fer un altre el curs passat

L'absència de Pedro li podria obrir la porta de l'onze que jugarà avui

El golejador més jove que ha arribat als cent partits ha fet sis gols

«Es nota l'evolució del seu joc sobretot en defensa. Està fent un curs excel·lent», diu Tito Vilanova

La idea de tornar a l'escena del crim la té present per al partit d'avui Bojan Krkic, que podria formar part de l'onze titular. El Madrigal és terra santa per al jugador blaugrana més jove que ha arribat als cent partits. A l'estadi del Vila-real hi va marcar el seu primer gol, el que li permet mantenir-se quart en la llista de canoners més precoços del campionat de lliga.

Sembla que tot indica que aquesta nit a partir de les 22.00 hores el linyolenc, de 20 anys, formarà part del trident atacant inicial contra el conjunt de Juan Carlos Garrido. El Barça va confirmar ahir a última hora que Pedro serà baixa de la llista de convocats. I l'absència de Xavi converteix Andrés Iniesta, un extrem en potència, en una peça imprescindible per a la zona ampla. Tot fa pensar que el jove ariet forjat al planter podria tornar a associar el nom del Madrigal amb les bones notícies de la seva carrera.

Bojan ha participat en 33 dels partits que el Barça ha disputat en aquest curs. Ha marcat sis gols, una xifra que el col·loca com el cinquè artiller de la plantilla.

Després d'haver renovat el contracte a finals de l'any passat fins al 2015, el davanter continua tenint la confiança del cos tècnic, que al seu dia es va mostrar satisfet per l'ampliació del vincle amb el club. No només això. Darrerament, els tècnics reconeixen una «evolució en el seu joc defensiu».

Tito Vilanova destaca, a més, «l'esforç que ha fet per adaptar-se a una nova situació»: «Quan va arribar al primer equip [2007, amb Rijkaard de tècnic], els partits del Barça eren molt més oberts que no pas ara. Jugaven al Barça de tu a tu i això beneficiava la seva velocitat.»

Explica Vilanova que Bojan ha estat important tant en els partits de copa del Rei com en alguns altres. «Està fent una temporada excel·lent, però com hem dit tants cops, Bojan juga en la que probablement és la demarcació més difícil per a un jugador del futbol de base del Barça: davanter centre.»

Decidit a triomfar en el Barça, Bojan xoca cada curs amb la realitat de la seva demarcació. Samuel Eto'o, Zlatan Ibrahimovic i ara David Villa han estat fins ara els davanters amb els quals ha perdut la batalla per la titularitat. La decisió de no escoltar les ofertes que ha rebut tant pel seu traspàs com per una cessió auguren al noi de Linyola un futur complicat. «Ha de competir contra els millors del món a la seva demarcació. Sempre serà així. No és fàcil», explica el segon entrenador del Barça.

Abidal fa una visita

Rialler i contagiant bones sensacions, Eric Abidal va visitar ahir els seus companys de plantilla per primer cop des que el 17 de març va ser operat d'un tumor al fetge. El lateral francès, que va rebre l'alta hospitalària fa just una setmana, va presenciar la sessió d'entrenament que l'equip va fer a l'estadi. Abidal va rebre les mostres d'estima de tots els companys de la plantilla i del cos tècnic. El Barça va fer circular un vídeo en què l'entrenador de primer equip, Pep Guardiola, el saludava efusivament i parlava amb ell mentre tots dos presenciaven els rondos dels jugadors del Barça. La presència d'Abidal –a la foto facilitada per Fcbarcelona.com fent el signe de la victòria– és el millor senyal que indica que la seva recuperació va pel bon camí. Alegre i molt rialler, el francès es va quedar a veure com els seus companys acabaven de preparar el partit que juguen avui a la nit a casa del Vila-real. El jugador continua la seva recuperació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)