Barça

La lliga s'atura a Vila-real

El Barça juga al Madrigal un dels partits més difícils dels nou que li falten

Es trobarà un dels pocs rivals que solen disputar-li la possessió de la pilota

La baixa de Xavi, el pitjor maldecap en l'últim duel a domicili abans del clàssic

Si algú necessitava temps per reflexionar o per agafar forces amb vista al tram decisiu de la temporada, millor que hagi aprofitat les dues últimes setmanes, perquè a partir d'ara ja no hi haurà respir. El Barça podria arribar a tenir fins a sis setmanes consecutives amb doble partit –si superés els quarts de la Champions– i el primer repte que se li planteja és el del Madrigal. L'equip ja descompta les jornades –nou– que resten en la lliga i arribar al Santiago Bernabéu d'aquí a dues setmanes mantenint els cinc punts d'avantatge que té actualment no només l'acostaria molt al títol sinó que li permetria afrontar el clàssic pletòric de confiança i alliberat d'urgències. Les proves de Mestalla i del Sánchez Pizjuán, els dos últims desplaçaments, van deixar bones sensacions i van reforçar les aspiracions dels blaugrana, però la visita a Vila-real sempre implica ingredients un pèl diferents. El submarí és un dels pocs rivals que sol jugar al Barça de tu a tu, que el pressiona a dalt i que intenta disputar-li la possessió de la pilota. Jugadors com Cazorla, Cani i Borja Valero destaquen pel joc entre línies, per la seva capacitat per associar-se en la zona central i per un joc de creació del qual es beneficien Nilmar i Rossi. Un perfil ofensiu força similar al del Barça, que l'ha situat en la tercera posició de la taula i que l'ha conduit als quarts de final de l'Europa League, on ja l'espera el Twente.

A la dificultat que suposa reprendre la competició després de la jornada de seleccions i a la resistència que sol oferir el Vila-real al seu estadi, s'hi ha d'afegir una altra complicació: les absències de jugadors clau. A la defensa no hi seran Puyol, Abidal ni Maxwell; al mig del camp faltarà Xavi Hernández, sancionat per acumulació de targetes, i al davant Pedro va quedar fora de la llista per lesió. El principal contratemps és haver de rellevar una peça clau com és Xavi, tot i que el bon moment d'Iniesta és tota una garantia. Al seu costat podrien jugar Keita –una opció més defensiva– o el jove Thiago –una elecció més atrevida–. L'altra incògnita és qui acompanyarà Piqué a l'eix de la defensa: Busquets sembla l'alternativa més sòlida –llavors, Mascherano exerciria de pivot defensiu–, tot i que també hi són Milito i Fontàs. Al davant, tot indica que Messi tornarà a ser la referència. Dijous va aterrar a Barcelona amb algunes molèsties, però l'argentí vol jugar sempre i sobretot quan hi ha en joc tres punts tan importants com els de Vila-real. Més enllà de les baixes, les estadístiques diuen que el Barça té prou plantilla per sobreposar-se a qualsevol absència, ja que al Madrigal podria encadenar el 28è partit consecutiu sense perdre en la lliga.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)