Barça

El primer plat és a Donetsk

Els jugadors es conjuren per no distreure's contra el Xakhtar tot i la golejada de l'anada

La concentració és total i eviten referir-se al clàssic de dissabte al Santiago Bernabéu

Andrés Iniesta
MIG DEL BARÇA
Només pensem en el partit del Xakhtar, la resta és secundari
El fet de tenir vuit punts d'avantatge respecte al Madrid no ens treu pressió, serà la mateixa
Maxwell
LATERAL DEL BARÇA
Primer el Xakhtar i després ja veurem. La nostra mentalitat és anar partit a partit. No ens podem distreure amb res que no sigui això
Pedro Rodríguez
DAVANTER DEL BARÇA
No ens refiem de cap equip i menys del Xakhtar, perquè té una grandíssima plantilla
Jugarem amb tensió i concentració

El Barça juga demà a Donetsk un partit amb la mateixa escenografia que el de dissabte contra l'Almeria. Un matx amb flaire d'intranscendència i que arriba just abans del clàssic al Bernabéu. Aquesta sensació encara s'eixampla més tenint en compte la golejada que va recollir el Barça en el partit d'anada al Camp Nou. Un contundent 5-1 que no deixa lloc a dubte al favoritisme blaugrana per passar a les semifinals, en què es veurà les cares, previsiblement, amb el Real Madrid que té encarrilada l'eliminatòria contra el Tottenham. Tots aquest ítems són un terreny adobat per a la relaxació implícita, però el Xakhtar va deixar patent que és un equip capacitat en la lliga de campions per lluitar de tu a tu amb qualsevol equip del Vell Continent i si continua amb aquesta progressió, qui sap si en uns anys es plantarà en una final de la màxima competició europea.

El Barça ja està previngut dels poders dels ucraïnesos, i Guardiola, de ben segur, els ha adoctrinat, agafant com a exemple més fefaent l'últim partit amb l'Almeria, per deixar les confiances a la porta del vestidor i encarar el partit de demà a Donetsk amb rigor i eficàcia. En joc, per començar, està guanyar un partit a domicili en una eliminatòria directa a Europa, un fet que amb Guardiola encara no s'ha aconseguit, i fer-ho al Donbass Arena, un fortí per als homes de Lucescu, tindrà un valor anímic incalculable per arribar al Bernabéu.

Els jugadors sembla que tenen la lliçó ben apresa i cap d'ells vol mirar més enllà del partit contra el Xakhtar. «Són noranta minuts, i pot passar qualsevol cosa. Tenen un equip molt fort, amb homes ràpids com ara Douglas Costa i Luiz Adriano. Serà un duel difícil i complicat», pronosticava ahir Pedro Rodríguez que assegurava que el Barça no canviarà el seu estil de joc tot i l'àmplia golejada. «Jugarem amb tensió i concentració contra el Xakhtar. El Madrid? prefereixo pensar partit a partit», indicava el canari, que no vol fer càbales sobre els possible quatres enfrontaments directes amb els homes de Mourinho.

«Primer el Xakhtar i després ja veurem. La nostra mentalitat és anar partit a partit. No ens podem distreure amb res més que això», era la resposta automàtica de Maxwell. La coreografia de declaracions seguia amb Iniesta, que no podrà jugar a Donetsk per sanció. «Ara només pensem en el partit del Xakhtar, la resta és secundari», deia el manxec, que afegia: «El fet de tenir vuit punts d'avantatge respecte al Madrid no ens treu pressió, serà la mateixa.» I és que la plantilla sap que el primer plat d'aquest frenètic final de temporada se serveix a Donetsk, i els deixebles de Lucescu ja han donat sobrades mostres de la seva perillositat.

L'Almeria, un avís per mantenir la tensió

L'últim partit de lliga contra l'Almeria va evidenciar que el Barça no acaba d'estar fi en la lliga com fa dos mesos. Un fet que es veu reflectit en els últims resultats, ja que va guanyar els últims quatre partits per la mínima. Aquesta dinàmica es va trencar contra el conjunt andalús gràcies a un gol final de Messi, previ regal d'un defensa rival, i que va posar el 3-1 definitiu al marcador. En la Champions, els blaugrana són més contundents quan juguen al seu feu, però ara van al Donbass Arena amb la missió de no perdre l'avantatge de quatre gols i, de retruc, intentar guanyar a domicili en una eliminatòria directa a doble partit a Europa, una de les poques assignatures pendents que té Guardiola. Amb l'avís de dissabte, sembla que el de Santpedor té en tensió els seus jugadors per a aquest apassionant tram final de temporada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)