Barça

Primera final perduda

Guardiola ha perdut la primera final després de set de disputades

Ha tancat aquest cicle on el va començar: a Mestalla en la copa

L'any 2009 a Mestalla, Pep Guardiola va començar un cicle vertiginós d'eficàcia en les finals. Va ser en la copa del Rei que va guanyar contra l'Athletic Club que el tècnic de Santpedor va sortir victoriós de la seva primera final. Precisament, en la primera competició que va guanyar i al mateix escenari, Guardiola ha tancat el seu cicle d'efectivitat en aquests partits decisius.

Després del primer títol aconseguit, l'èxit del tècnic de Santpedor va continuar a la final a Roma de la Champions League contra el Manchester United, que el Barça va guanyar 2 a 0. Ja a la temporada següent, Guardiola va aconseguir la supercopa d'Espanya contra l'Athletic de Bilbao –amb un resultat global de 5 a 1–, la supercopa d'Europa contra el Xakhtar Donetsk i la final del mundial de clubs contra l'Estudiantes. Aquestes dues últimes també van acabar en pròrroga. Ja a l'any 2010 i amb el Barça eliminat de la Champions League i de la copa del Rei, el preparador del Barça va continuar amb aquesta efectivitat en les finals a la supercopa d'Espanya contra el Sevilla. Un mal partit farcit de jugadors del filial blaugrana, que van acabar derrotats per 3 a 1, va ser contrastat per una gran remuntada al Camp Nou. Amb els mundialistes recuperats i amb el gran protagonisme de Messi, el Barça de Guardiola va aconseguir la seva última final guanyada.

Primera derrota també en la pròrroga

Guardiola, en tot el temps que fa que és entrenador blaugrana, només havia disputat dues pròrrogues. Van ser també en dues finals en la temporada 2008/09 i totes dues van acabar amb victòria. La primera, en la supercopa d'Europa, el Xakhtar va empatar amb el conjunt blaugrana en el temps reglamentari i un gol de Pedro va donar la victòria al seu Barça. A més, aquest partit serà recordat sempre per la xerrada que va donar el tècnic de Santpedor als seus jugadors en el descans entre el temps reglamentari i la pròrroga. La segona va ser al mundial de clubs, en la final contra l'Estudiantes, en què el Barça va tancar la remuntada amb un gol de Leo Messi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)