Barça

Abidal torna a una llista

El francès ahir va rebre l'alta i es va poder entrenar amb el grup, que el va ovacionar

Guardiola confirma que no està preparat per jugar els 90 minuts, però sí «per ajudar»

Un dia abans de jugar-se la classificació per a una altra final de la lliga de campions contra l'etern rival, els jugadors del FC Barcelona van rebre la millor notícia possible. Éric Abidal, un dels futbolistes més estimats de la plantilla, estava al seu costat un altre cop. I no era per donar-los ànims abans d'un partit important com ja va passar fa unes setmanes, sinó que era per exercitar-se amb ells, i al seu mateix ritme. El francès, amb l'alta mèdica sota el braç, va tornar a una llista de convocats després que el 17 de març li van extirpar un tumor al fetge. Els seus companys el van rebre amb aplaudiments i abans de començar la sessió ell els va dirigir algunes paraules. La seva presència serà una injecció de moral amb vista al duel d'avui al vespre contra el Real Madrid en la tornada de les semifinals de la lliga de campions.

El primer a felicitar-lo per la seva tornada a l'equip va ser el capità, Carles Puyol, mitjançant el Twitter. «Vamooooos Abidal. Me alegro, hermano!! Q fenómeno. Aller nique la famille...», va escriure. Després ja va ser el torn de Pep Guardiola, que en la roda de premsa prèvia al partit va qualificar el retorn del jugador com «la segona notícia esportiva del dia». La primera, lògicament, el mateix partit contra el conjunt blanc «en un camp ple i una gespa magnífica», va deixar anar Pep en clara referència a la del Santiago Bernabéu.

La presència d'Abidal en la convocatòria no és simbòlica. Guardiola va assegurar que, a causa de les baixes en defensa, havien preguntat als metges del primer equip si podrien disposar d'Abidal, i que aquests havien rebut el vistiplau del seu oncòleg, que els va dir que estava «perfecte». Això sí, el tècnic va afegir que no està en condicions de jugar noranta minuts perquè «ha perdut pes», però sí per ajudar-los. «Si surt a escalfar-se perquè el necessito, esperem que rebi un gran aplaudiment», va demanar. D'això no hi ha cap dubte.


«Si surt a escalfar-se perquè el necessito esperem que rebi un gran aplaudiment», afirma Guardiola

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)