Barça

Xavi: «La denúncia és lamentable»

Oda a l'estil: «M'agrada portar la iniciativa, fer ocasions i no tancar-me en defensa, i no un futbol amb l'herba alta i seca»

Xavi Hernández acostuma a ser un jugador mesurat i prudent en les seves declaracions. La seva condició de capità i el fet que és el jugador que més vegades ha vestit la samarreta blaugrana encara eixamplen més el ressò de les seves paraules. Ahir, el mig de Terrassa no va perdre la seva elegància, però també va parlar molt clar de la tàctica que utilitza el Madrid per desestabilitzar el Barça. Xavi es va mostrar especialment dolgut per la denúncia que el club madrileny va presentar a la UEFA contra els jugadors del Barça per comportament antiesportiu. Una denúncia que va ser desestimada ahir per l'organisme europeu. «És lamentable. El Barcelona sempre ha demostrat un comportament exemplar i aquestes denúncies no arriben enlloc», va assegurar amb contundència el terrassenc, que va afegir: «La denúncia no depèn de nosaltres, això s'ha de preguntar als que denuncien, però és patètic.» Les declaracions de Mourinho acusant l'estament arbitral també van ser un eix central de la roda de premsa, i Xavi no va esquivar la pregunta. «No sóc qui per jutjar el seu comportament. Volem que es parli de futbol, i d'això se'n parla poc. M'entristeix parlar de coses extraesportives que no tenen res a veure amb el futbol. Respectem el rival i al terreny de joc intentem fer el nostre futbol. Ell és un entrenador polèmic, no ara, sinó sempre.»

I Xavi també va parlar de futbol i va deixar clar que el Barça no renunciarà al seu estil tot i el 0-2 de l'anada. «A mi m'agradaria trobar-me un equip que jugui de tu a tu, que no especuli. Però el Madrid no ho fa. Fins ara han estat ultradefensius i ara hauran de buscar-nos més. Continuarem fidels a la nostra filosofia. El nostre joc no canviarà per res. Ells han de ser més ambiciosos. Em va sorprendre que a ells els valgués el 0-0 en l'anada», va confessar el migcampista, que té clar que ells mai jugarien com ho fa el Madrid. «Sempre juguem a l'atac, a no especular. No sabem jugar d'una altra manera i la nostra afició no ens ho permetria. El Madrid és un altre futbol. No és indigne, és lícit jugar així, però a mi m'agrada portar la iniciativa, fer ocasions de gols i no tancar-me en defensa, i no un futbol amb l'herba alta i seca.» A Xavi ahir se li entenia tot. Clarivident al camp, també ho és fora de la gespa. Va tenir temps per apel·lar a les emocions. «Jugar contra el Madrid, en el meu cas i sent culer, és una doble motivació, és un repte que em motiva. Estem en una semifinals de la Champions i contra un rival històric com el Madrid. Volem disfrutar, que la gent s'ho passi bé i assolir l'objectiu que és ser en la final.» I també sap que la premissa que ha transmès Pep Guardiola és abstreure's del soroll ambiental i centrar-se en el joc. «Hem de fer el nostre futbol i no caure en picabaralles que ens provoquin algun expulsat.»

Per acabar, espera que aquesta tensió en els clàssics no afecti la bona relació entre els clubs. «Som professionals», va concloure Xavi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)