Barça

Els números no enganyen

El Barça i el Manchester United, grans dominadors del futbol europeu

A Madrid es queixen, però el Barcelona busca el tercer títol en sis anys

Els anglesos jugaran la seva tercera final en quatre anys, amb un títol

La premsa mundial es rendeix al joc del Barça i critica el del Real Madrid i també el seu entrenador, José Mourinho. Però el madridisme continua a la seva. El tècnic portuguès i Cristiano Ronaldo abandonaven Barcelona gesticulant com si haguessin estat atracats i convençuts que l'eliminatòria l'havien decidit els àrbitres. Continuen sense fer autocrítica i sense voler admetre la realitat, que el Barça continua estant per sobre seu i que les trajectòries dels últims anys, amb aquest inclòs, demostren que l'equip blaugrana i també el Manchester United, l'altre finalista a Wembley, són més forts.

Els números i les trajectòries a Europa deixen sense arguments Mourinho i tots aquells que el segueixen. El Real Madrid ha arribat aquesta temporada a semifinals de la lliga de campions després d'haver fracassat en aquesta competició en els sis anys anteriors. Havien estat sis temporades consecutives caient en els vuitens de final de la competició.

I mentre el Real Madrid ha anat de fracàs en fracàs, el Barcelona i el Manchester United s'han convertit en els millors equips del món. El Barça jugarà el 28 de maig la seva tercera final de la Champions en els últims sis anys, havent guanyat les dels anys 2006 i 2009 i havent disputat cinc vegades les semifinals. Només va faltar a la cita de la penúltima eliminatòria l'any 2007, quan el Liverpool el va eliminar en els vuitens. Des del 2006 fins al 2009, Frank Rijkaard va guanyar un títol i va arribar a unes semifinals. Pep Guardiola ha millorat els seus números amb un títol, unes semifinals i una final que podria convertir-se en títol.

Pel que fa al Manchester United, que ahir va eliminar el Schalke 04, jugarà la seva tercera final en els últims quatre anys. Va guanyar en els penals contra el Chelsea la de l'any 2008 a Moscou i va perdre un any després contra el Barça a Roma. Ja va disputar les semifinals l'any 2007 i va ser eliminat pel Milan, i torna aquest curs a ser un dels dominadors de l'escenari europeu, tot i haver perdut fa dos anys la seva gran estrella, Cristiano Ronaldo, previ pagament de 96 milions d'euros per part del Madrid, que continua sense aconseguir arribar a la final de la màxima competició tot i els centenars de milions que s'ha gastat en els últims anys. Els anglesos només va fallar la temporada passada, quan va ser eliminat en els quarts de final pel Bayern de Munic.

L'espectacular trajectòria en la lliga de campions dels dos equips es completa amb molts altres títols en aquests sis últims anys. El Barça ha guanyat un mundial de clubs, dues supercopes d'Europa, tres lligues –i està a un pas de guanyar-ne una altra–, una copa i quatre supercopes estatals.

Els de Sir Alex Ferguson han guanyat un mundial de clubs, tres lligues i aquest diumenge se'n juguen una altra contra el Chelsea, tres copes de la lliga i tres supercopes.

Guardiola, ahir a Old Trafford, ja els coneix

Pep Guardiola va donar dos dies de festa als seus jugadors després del partit contra el Real Madrid. El de Santpedor, però, no va descansar i ahir, acompanyat per Manel Estiarte, va viatjar a Manchester per veure en directe el partit que els anglesos van disputar contra el Schalke 04. Guardiola començava així a estudiar l'equip que serà rival del Barça en la final de Wembley del 28 de maig. El tècnic blaugrana ja va guanyar el seu duel a Sir Alex Ferguson ara fa dos anys, quan els dos equips es van enfrontar en la final de la Champions a Roma. Després d'uns primers minuts de domini dels anglesos i amb Valdés salvant el Barça, va marcar Eto'o. Un domini abassegador dels blaugrana va donar continuïtat al gol del camerunès i Messi va marcar el segon gol certificant el clar domini del Barça.

Tots dos ja han triomfat a Londres

El destí vol que en la final de la lliga de campions d'aquesta temporada s'enfrontin dos equips amb tres títols. El Barça va guanyar els anys 1992, 2006 i 2009. El Manchester United va conquerir el trofeu els anys 1968, 1999 i 2008. També el destí ha volgut que la final es jugui a Londres, allà on el Manchester United i el Barça van guanyar la seva primera copa d'Europa. Els red devils van jugar aquella final l'any 1968 contra el Benfica després d'eliminar en les semifinals el Real Madrid. Després d'empatar (1-1), l'equip de Best i Charlton es va imposar en la pròrroga (4-1) al Benfica d'Eusebio. També en la pròrroga va guanyar el Barça el seu primer trofeu, l'any 1992. Contra el Sampdoria i gràcies a un gol de falta de Ronald Koeman. Aquest any, però, s'enfrontaran al nou Wembley.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)