Barça

«El nivell d'exigència en el filial serà el màxim»

Eusebio espera continuar amb la línia ascendent del Barça B

Busquen dos puntes per suplir Nolito i Jonathan Soriano

Eusebio arriba amb les piles carregades al Barça B després de tres temporades en què els blaugrana han encadenat dos ascensos i un tercer lloc en aquest primer any a segona divisió. «La meva idea és continuar amb aquest nivell competitiu i la progressió de joc. És el repte que tenim perquè els jugadors tenen molt de marge de millora», explicava el preparador des de la concentració que està fent l'equip a Navata, on desgranava que la seva línia futbolística anirà en consonància amb el primer equip. «Volem estar tan a prop com sigui possible del concepte del primer equip.» En aquest sentit, Eusebio és conscient que hi ha diferències entre un equip filial com el Barça B i el Celta que va entrenar amb anterioritat. «La pressió és una cosa personal. Cada equip té els seus condicionants. El Celta té uns objectius clars i tothom esperava l'ascens. Però un filial és diferent. Els resultats i la classificació no són l'objectiu principal, sinó que n'hi ha d'altres, com formar jugadors per al primer equip i aquesta és la nostra feina. És diferent, però el nivell d'exigència serà el màxim.»

D'altra banda, el tècnic encara ha de fer retocs en la plantilla. Li falten dos davanters després de la marxa de Nolito al Benfica i la més que probable de Jonathan Soriano. «En les posicions d'atac és on hi ha més sortides i és on ens hem de reforçar.» En aquest sentit, els reforços han de ser jugadors amb certa consolidació en el mercat, però que puguin fer el salt al primer equip a mig termini. «Volem un perfil com ara el de Kiko Femenía. Però no descartem, si el mercat ens dóna l'oportunitat, reforçar-nos amb un jugador que sigui més veterà i que no compleixi aquest perfil inicial», explicava el de Valladolid, que compta amb Soriano si es queda, tot i que sap que serà difícil. «Fins i tot si es queda no descartem fitxar algú més per a la davantera.» També va confirmar que Armando no marxarà aquest curs. «Ens aportà experiència i és molt competitiu» i del futur de Jonathan dos Santos va dir que està en l'aire. «Estem esperant quina és la seva predisposició. Si ell es vol quedar amb nosaltres perfecte, però si pensa en una sortida esperarem a veure si es concreta o no», argumentava el tècnic.

Ara mateix el que més preocupa Eusebio és la preparació que es veure tallada pel mundial sub-20 i la convocatòria de la sub-19. «Em condicionarà perquè en la pretemporada és quan es treballen els conceptes. No comptar amb alguns jugadors farà que no siguin les condicions ideals de preparació però hem de conviure amb això.» El tècnic també sap que la setmana vinent Guardiola fins i tot es podria endur algun del seus deixebles amb el primer equip.

Per acabar, Eusebio no descarta fer alguna incorporació de futur a la porteria, tot i que està satisfet amb els tres porters que té. Andrada, del Lanús era un dels cobejats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)