Barça

Bojan, d'Erasmus a Roma

Certifica la seva marxa a Itàlia en un comiat carregat d'emotivitat

Se'n va dolgut per la manca de minuts i la poca confiança del tècnic

El Barça té una clàusula de repesca obligatòria de 13 milions el 2013

dolgut
«Com a soci, Guardiola és el millor tècnic, però com a jugador no opino el mateix»
el perquè
«No em donaven prou oportunitats per demostrar el que tinc dins i això fa mal»

Bojan Krkic va donar una lliçó de caràcter i maduresa ahir en el seu comiat. Serè, amb les llàgrimes d'emoció als ulls i la mirada cristal·lina pels records viscuts els últims quatre anys amb el primer equip. Encara se li va encongir més el cor en veure com els capitans, Carles Puyol i Xavi Hernández, l'acompanyaven en un acte de comiat dolorós però que podria ser una oportunitat de creixement en el futur per al jove davanter de 20 anys. «No em donaven prou oportunitats per demostrar el que tinc dins i això fa mal, però sóc conscient que en part em considero un privilegiat per haver format part d'aquest equip magnífic que ha fet del Barça el millor club del món», explicava el de Linyola, que va anar més enllà en les seves explicacions i va assenyalar directament Pep Guardiola. «Com a soci, és el millor tècnic que hi podria haver en el club i ho ha demostrat, però com a jugador hi ha moltes coses en què no estic d'acord, moltes coses que han passat i m'han sabut molt greu. Però no vull cap polèmica ni parlar malament d'ell.» En concret, Bojan va reconèixer tenir una espina clavada per no haver pogut jugar «cap minut» en les finals de Champions a Roma i Wembley. «Això em va fer mal i vaig veure clara la meva sortida», va confessar. També va destil·lar sinceritat en admetre que «no ha estat agradable» veure com el seu fitxatge pel Roma depenia de la incorporació d'Alexis Sánchez. Tot i això, es queda amb el global dels quatre anys. «No puc dir que no hagi estat feliç, que hagi estat un patiment. Al contrari, sóc un privilegiat.» El punta també va ser autocrític: «Hi va haver moments en què no vaig estar bé i el meu rendiment no va ser bo. Tinc 20 anys i potser se'm va desbordar una mica la situació i no vaig poder controlar-la.»

Ara el jugador enceta un període mínim de dos anys al Roma, on l'«afecte» que li ha demostrat el tècnic del club romà, Luis Enrique, ha estat la clau per creuar els Pirineus. «Espero que el meu paper sigui important i pugui retornar la confiança a Luis Enrique. Sóc i seré sempre del Barça, però estic molt content d'anar al Roma, un equip que m'ha demostrat molt en aquest mes, es mereix molt respecte i s'ha guanyat un tros del meu cor», va sentenciar el futbolista, que es va acomiadar amb un «visca el Barça i visca el Roma». En preguntar-li sobre el retorn a la casa mare, es va mostrar esquiu. «Tornar? No se sap, no és una cosa que depengui de mi.»

Una cessió encoberta.

L'operació de traspàs de Bojan Krkic és de facto una cessió encoberta. Els tècnics blaugrana volen que el punta es carregui de minuts els dos anys que romandrà a Itàlia i torni fet al Camp Nou. El club transalpí pagarà 12 milions d'euros pel davanter, però en el contracte existeix una clàusula de respecta obligatòria per part del Barça de 13 milions al final del curs 2012/13. Aquesta recompra la podria bloquejar el Roma si abona 28 milions d'euros. En aquest cas el cost global de l'operació quedaria xifrat en 40 milions d'euros, sumant-hi els 12 inicials que paga ara el club italià.

Així doncs, Bojan podria tornar després d'un període de formació de dos anys. Una espècie d'Erasmus particular per un futbolista molt estimat al Camp Nou però que haurà de demostrar la seva vàlua lluny de la casa que l'ha vist créixer. Ara tot és a les seves mans però un cop vist el seu comiat, amb postdata, ahir ja va fer un pas de gegant.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)