Barça

Barça B

Grimaldo, Barça ‘baby'

Tothom parla del debutant més jove en la història del Barça B

Es defineix com “un jugador ofensiu que procura no cometre errors en defensa”

Albert Benaigesel va fitxar del València, quan jugava en posicions d'atac, amb la idea de convertir-lo en lateral esquerre

E

ra el líder de l'infantil B del València, portava el 10 a l'esquena, jugava de mig centre i li deien Peque. Aplicat en totes les assignatures del futbol, Alejandro Grimaldo treia bones notes en tàctica, en tècnica i en personalitat. “Era la perleta que teníem i el Barça se'ns el va endur”, deia ahir Salvador Revert, el seu entrenador en aquella època, als micròfons d'Ona FM. “Sempre ha tingut una maduresa impròpia per la seva edat, no defuig el cara a cara, és polivalent, té una visió de joc impressionant, una cama esquerra imponent...”, la llista d'elogis que Revert dedica a Grimaldo no s'acaba. “No he dubtat mai que arribaria molt amunt. Crec que pot jugar algun dia amb el primer equip del Barça”, sentencia.

El cas és que Albert Benaiges va posar l'ull en ell en aquella època, quan era jugador de les categories inferiors del València, va veure un lateral esquerre per al futur i li va fer un lloc a la Masia. Tres temporades més tard, Àlex Grimaldo ha jugat, en aquesta posició, el seu primer partit amb el Barça B, amb 15 anys i 349 dies, i s'ha convertit en el debutant més jove del filial blaugrana, superant el nigerià Haruna Babangida, que ho va fer, el 1998, quan tenia 16 anys i 53 dies.

El nou Sergi?

El periodista Martí Perarnau, en el llibre El camí dels campions, l'assenyala com el nou Sergi Barjuan. Pot ser fins i tot millor, assegura. De fet, el seu 1,70 d'alçada i els 64 quilos que pesa li atorguen un aspecte similar al de les Franqueses. Malgrat aquestes mides, i la seva joventut, Grimaldo ja està format físicament. D'altra banda, la seva personalitat el fa apte per a qualsevol circumstància que pugui esdevenir damunt d'un terreny de joc. Diumenge passat, a Cartagena, es va poder comprovar quan, poc després de rebre una entrada de Josemi que el va aixecar un pam de terra i va ser mereixedora de targeta vermella, Grimaldo va iniciar la jugada del tercer gol del Barça B amb dues retallades exquisides i una passada de mestre a la frontal de l'àrea.

Entre la seva arribada des de València, quan tenia dotze anys, i diumenge passat, el dia en què es va estrenar en el futbol professional jugant al camp del Cartagena, Grimaldo ha hagut de progressar en l'infantil A, en els dos cadets i en els dos juvenils del Barça. La temporada passada, en el seu darrer any de cadet, Òscar Garcia el va utilitzar en el juvenil A, campió de la copa de campions i la copa del Rei. “És un exemple de jugador de la casa que, independentment de l'edat, adquireix els automatismes propis d'aquest club. Amb nosaltres sempre ha respost a bon nivell”, va dir Eusebio Sacristán referint-se a ell a la sala de premsa de Cartagonova.

“Molt maco”


Allà mateix, després del seu debut, i en declaracions a RAC1, Grimaldo dedicava paraules d'agraïment a l'entrenador que li acabava de donar l'oportunitat de jugar amb el filial blaugrana per primera vegada: “Eusebio és molt maco, m'ha acollit molt bé. És molt dialogant i això hi ajuda.” Reconeixia que, en els moments previs al partit, havia patit una mica: “Al començament estava nerviós, però, de mica en mica, he anat agafant confiança.” Explicava la consigna que havia rebut del tècnic del filial als vestidors: “M'ha donat llibertat per pujar per la banda i he mirat d'aprofitar-ho.” Es definia amb poques paraules: “Sóc un jugador ofensiu que procura no fer errors en defensa.” I confessava que sempre s'ha fixat en Roberto Carlos, però que ara el seu jugador de referència és Dani Alves. “No em puc comparar amb ell perquè és un gran futbolista i a mi em queda encara molt camí”, deia sobre el lateral dret del Barça.

Les xifres de Grimaldo
12
anys
tenia quan va arribar al FC Barcelona procedent del València, l'estiu de 2007.
1,70
metres
és la seva alçada. Amb tot, i malgrat la seva joventut, ja està format físicament.
69
dies
menys que Babangida tenia diumenge passat, quan va debutar amb el Barça B.

Planas i Muniesa, la competència

Seria una sorpresa que Alejandro Grimaldo continués formant part de l'equip inicial del filial blaugrana en el partit de la propera jornada, que els d'Eusebio Sacristán jugaran dissabte que ve, 11 de setembre, a les 20 hores, contra el Deportivo de la Corunya, al Miniestadi.

Malgrat el bon partit que va fer el jove jugador valencià a Cartagena, tot sembla indicar que el retorn de l'habitual lateral esquerre titular del Barça B, Carles Planas, de la convocatòria amb la selecció espanyola sub-21, provocarà que es reincorpori a la disciplina de l'equip juvenil A del Barça, que entrena Òscar Garcia Junyent.

Planas, que ha estat titular en els dos partits que Espanya sub-21 ha jugat contra Geòrgia, disposa de la confiança d'Eusebio i no sembla que això hagi de canviar.

D'altra banda, quan Marc Muniesa es recuperi totalment de la ruptura al bíceps femoral de la cama dreta que es va fer el mes de juliol passat, Alejandro Grimaldo tindrà un altre competidor al lateral esquerre del filial blaugrana. El defensa de Lloret de Mar, que pot jugar com a central i també al costat esquerre, fa dies que s'entrena a la ciutat esportiva de Sant Joan Despí per tornar a agafar la forma física adequada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)