Barça

Iniesta, l'antiheroi

Protagonisme. Treu transcendència al seu futbol exquisit i afirma que juga per ser feliç i fer feliç la gent

Abans de reaparèixer contra el Racing de Santander, havia estat un mes aturat per culpa d'una lesió muscular. Això no li va impedir tornar a enlluernar amb el seu futbol i deixar detalls tècnics com el regateig en l'aire amb el peu dret per acabar xutant amb l'esquerre. Aquell dia la pilota es va estavellar al pal però contra el Viktora Plzen va repetir el gest i la jugada va acabar amb gol. Ahir ho explicava amb una naturalitat que semblava com si el detall tècnic estigués a l'abast de molts futbolistes. “És una jugada molt ràpida. Et trobes amb el defensa i tens poc espai. Sabia que voldria arrossegar el peu per sota i per això la vaig aixecar. Estic molt content perquè va servir per encarrilar el partit”, va detallar.

El gest final, però, va venir precedit d'una sèrie de parets al primer toc amb Leo Messi, un dels seus socis habituals al camp i un futbolista que no hi ha dia que no el meravelli. “Quan el tens d'oponent (en els entrenaments) intentes que no et toqui defensar-lo. És únic. No està a l'abast de ningú. Ens queden molts anys per seguir parlant d'ell i gaudir-lo”, va assenyalar. Per això es ruboritza quan el comparen amb ell o quan li reclamen que algun dia alci la veu per demanar ser considerat el millor. Tot això no va amb Iniesta, un futbolista humil a qui no preocupen ni els rànquing ni les gales. A ell se li omple l'ego quan veu la gent gaudir amb el seu futbol. “No jugo perquè la gent digui si sóc el número u. Jugo perquè el futbol és la meva passió. No vull demostrar res. Jugo per ser feliç jo i per fer feliç la gent que segueix l'equip.” Vaja, un antiheroi, i l'antítesi de Cristiano Ronaldo, de qui no va voler entrar a valorar per què és xiulat als camps on va.

Iniesta és un dels luxes més preuats que té el Barça de Guardiola, un equip que ha fet de l'excepció la norma perquè guanya de manera brillant la majoria de partits. Pel manxec, però, al darrere d'aquests resultats hi ha una gran feina. “Cada any costa més i t'has de superar, aquest és el repte. Quan guanyem no és per casualitat. Tot costa molt.” En aquest sentit, va elogiar la bona tasca defensiva de l'equip, que permet als del davant endur-se la majoria dels titulars de la premsa. “És clau. Sense la part defensiva no hi ha glòria.”

Cada any costa més i t'has de superar, aquest és el repte. Quan guanyem no és per casualitat. Tot costa molt
Messi com a oponent? Intentes que no et toqui defensar-lo. Ens queden molts anys per seguir parlant d'ell. És únic
No jugo perquè la gent digui si sóc o no el número u. Jugo per ser feliç jo i per fer feliç la gent que segueix l'equip. No vull demostrar res

El seu missatge per als joves valors de la Masia

Ahir es va inaugurar la nova Masia, ubicada a la ciutat esportiva de Sant Joan Despí. Iniesta és un dels millors exponents de la filosofia de planter del Barça perquè va arribar-hi des de ben petit de Fuentealbilla, i es va formar com a jugador i persona a l'antiga Masia. “És un dia emotiu i important. El canvi a la Masia és molt notable, es veu l'evolució.” Iniesta considera que aquesta manera de treballar amb el planter està reconeguda mundialment i que això “és difícil d'aconseguir en el món del futbol”. El manxec va voler enviar un missatge a tots els joves que, com ell, ara s'esforcen dia a dia amb la il·lusió de pujar al primer equip. “Han de valorar tot el que tenen. Que valorin que van a l'escola, que s'entrenen cada dia, perquè el temps passa molt ràpid. Separar-te de la teva família costa molt i, per tant, s'ha d'aprofitar i gaudir del que tens.” Finalment, va voler tenir un record per a Van Gaal, el tècnic que el va fer debutar. “Sempre li estaré agraït.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)