Barça

El gran repte de l'era Pep

Queda molta lliga. El Barça té 26 jornades al davant per atrapar un Madrid que ara per ara té un avantatge de sis punts, fet insòlit per als blancs des que lluiten contra Guardiola

Havia de passar i ha estat a Getafe, en la típica nit hostil que sempre li toca al Barça quan visita el sud de Madrid. Ahir no li va sortir res, al Barça. Ho va intentar de totes les maneres, va marcar fins i tot un gol, obra de Leo Messi, que l'àrbitre va anul·lar a instàncies del linier. Guardiola ho va provar tot. L'equip va acabar amb cinc davanters, com els equips de temps pretèrits. I amb només dos defenses, perquè Gerard Piqué era el 9 d'àrea.

Havia de passar i ha estat a Getafe, un escenari difícil, sí, però en un partit inesperat per la boníssima línia ascendent del joc del Barça.

A Guardiola li agrada mantenir la distància respecte dels rècords que el seu equip va batent mentre guanya partits i títols. Però la realitat indicava que en el partit de Getafe es podia igualar una marca que parla clar del que és aquest Barça: la dels 28 partits sense conèixer la derrota en totes les competicions.

Contra el Rayo Vallecano, en el partit de demà passat, a casa a l'estadi, s'encetarà un altre cop el compte que en aquesta ocasió ha quedat en 27 duels.

Havia de passar i ha estat a Getafe. El Barça ha quedat a zero. I no és habitual que l'equip de Guardiola no marqui gols. No havia succeït cap vegada en aquesta temporada i en el curs passat només en quatre duels no va fer cap gol: contra l'Athletic en la copa del Rei, contra el Madrid en la final de la mateixa competició, contra l'Hèrcules en aquella derrota a casa i contra el Deportivo, amb el títol ja assolit. “Tot és cada cop més difícil”, sol dir Pep Guardiola. El partit d'ahir va ser una mostra claríssima de la dificultat. El Barça va completar una nit històrica a San Siro aquesta mateixa setmana, i ahir esperava un Getafe necessitat de punts i d'una injecció de moral.

Havia de passar i ha estat a Getafe, on el Barça ha vist com el Real Madrid s'escapa en la cursa per la lliga a sis punts. Guardiola va recórrer a la ironia durant la roda de premsa posterior al partit: “En algunes ocasions en la història el Barça ha estat per sota del Madrid. Algunes.”

El Barça sap que té temps i, veient les opinions de Guardiola, el cos tècnic no està preocupat, perquè es considera que el nivell ha estat bo. Retallar sis punts és el gran repte que té el Barça de Pep. Comença dimarts.

Cesc, l'únic descartat per molèsties lleus

En un racó de la zona noble del Coliseum Alfonso Pérez hi havia Cesc Fàbregas, junt amb el seu amic Carles Puyol i l'executiu Manel Estiarte. El noi d'Arenys de Mar va ser un dels descartats de Pep Guardiola. Si bé la decisió de prescindir de Puyol responia a motius exclusivament tècnics, Cesc va notar unes molèsties tot just començar l'escalfament previ. La zona afectada: la cuixa esquerra. El cos tècnic va decidir preservar el jugador, que per precaució no es va vestir de curt.

El seu lloc el va ocupar Thiago, que també va ser titular a San Siro, on va arrodonir un gran partit.

El cas de Puyol té més a veure amb la dosificació que el cos tècnic té previst anar fent amb el capità. Guardiola sap que necessitarà un Puyol en plena forma pel segment més important del tram final de l'any: el partit al Santiago Bernabéu i el mundial de clubs al Japó. Per això, després de ser titular al camp del Milan, ahir es va quedar a la tribuna de l'estadi del sud de Madrid.

Justament al darrere de Puyol i Estiarte hi havia asseguts Vicente del Bosque, seleccionador estatal absolut, Luis Milla, seleccionador estatal sub-20 i Julen Lopetegui, seleccionador estatal sub-19. Els tres entrenadors tenen un bon grapat de jugadors del Barça als seus equips i han presenciat el partit aprofitant la visita del Barça a la capital estatal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)