Barça

Remar i remar

El Barça es presenta a Vila-real amb només catorze jugadors del primer equip, conscient que no pot deixar escapar cap punt més

Ha de gestionar amb enginy les absències d'Iniesta i Alexis i el sobreesforç de l'eliminatòria de copa

Sense Iniesta i Alexis, el triomf és vital per no despenjar-se més

Pep Guardiola no trigarà gaire a fer oficial que ampliarà per una temporada més el seu compromís amb el conjunt blaugrana. Serà un acte de normalitat més d'un entrenador molt gran que està fent encara més gran el que possiblement és el club més gran del món. I és que a banda de les múltiples copes, són molts més els títols imponderables que el de Santpedor està aportant a una entitat que coneix gairebé millor que ningú. La situació actual és un altre exemple. Tres dies després d'haver passat per enèsima vegada la mà per la cara a l'etern rival, el Barça es presenta al Madrigal de Vila-real en una situació dramàtica. Amb únicament catorze jugadors del primer equip i amb la necessitat imperiosa de no poder fallar més si es vol mantenir viu en una cursa que afronta amb cinc punts de desavantatge respecte a l'equip de Mourinho i que costaran molt de remuntar. Circumstàncies (les baixes i els cinc punts) que en qualsevol altre moment, i repassant l'històric victimisme del club, haurien servit per esquerdar-ho tot. Dit d'una altra manera, en circumstàncies normals, l'aficionat blaugrana ja estaria llepant-se les ferides. Hauria dit que la lliga està perduda, que el València (dimecres vinent, l'anada de les semifinals a Mestalla) els eliminaria de la copa i que la Champions seria poc més que una quimera. Una realitat històrica que aquest equip i aquest entrenador han esborrat de cop. I ho han fet a còpia de convertir la necessitat en virtut. Què no hi és Iniesta... doncs jugarà Thiago. Què també falta Alexis... s'apostarà per Pedro. I per completar la banqueta?... Es recorrerà al filial (Tello és la gran novetat en una convocatòria que també completen Dos Santos i Sergio Roberto). Mentre a Madrid s'aferren a l'excusa més covarda (quan el futbol es jugui sense àrbitres deixarà de ser futbol), el Barça –i en això el tècnic també hi té molt a veure– tracta de combatre els danys col·laterals amb la màxima normalitat possible.

Aquest equip ha donat prou mostres de la seva grandesa per pensar que, de cop, deixarà de córrer. El discurs és el de sempre. Aguantaran fins que els deixin i les forces acompanyin. D'entrada, Guardiola no té gaire marge d'acció. Encara que volgués racionar l'esforç, no podria. Els que van eliminar el Madrid dimecres saben que han de jugar també aquesta nit (22.00 h TV3 / La Sexta) com també ho hauran de fer a València en una altra eliminatòria que promet ser de vertigen. Tretze jugadors de camp (comptant-hi Cuenca) es repartiran les deu places de l'onze per visitar un rival que si malgrat que és cert que passa el pitjor moment de les últimes temporades (el triomf balsàmic en l'última jornada els va fer sortir del descens) sempre han plantat cara, especialment al seu camp. El Vila-real, que espera revifar amb l'arribada de Molina, sap que té poc a perdre contra un Barça que, un cop més, sap que no té marge d'error. És el que té ser un equip tan gran.

LA REALITAT

El tècnic no podrà fer rotacions, tret de la porteria, on Valdés recupera el lloc

LA LLIGA I MÉS COPA

Primera escala de les dues que l'equip ha de fer en terres valencianes en només cinc dies

LA CONVOCATÒRIA

Tello és la gran novetat d'una llista en què ja són fixos Dos Santos i Sergi Roberto

En tren fins a Benicàssim

Com és habitual en les últimes temporades, el Barça prescindirà de l'avió per viatjar a Vila-real. L'equip agafarà el TAV aquest matí i dinaran plegats en terres castellonenques. Tot i això, en principi estava previst que l'equip viatgés fins a Castelló, com ha fet sempre, però no serà així. Ahir es va decidir que el tren s'aturi a Benicàssim, on els esperarà l'autocar per completar el segon tram del viatge. La causa és perquè la policia no podia garantir les mesures de seguretat pertinents a l'estació de Castelló. L'equip dinarà a l'hotel de concentració i farà la migdiada. Un cop finalitzat el partit, està previst que l'equip emprengui el viatge de tornada a la una de la matinada i que arribi a Barcelona a les 3.20 hores.

Molina admet la dificultat, però diu que ho intentaran al màxim

En el seu tercer partit a primera, José Francisco Molina tractarà de sorprendre el seu excompany de selecció Pep Guardiola. El nou tècnic del Vila-real assumeix el repte conscient de la dificultat: “És impossible guanyar el Barça sense fer un bon partit, però hem de donar una bona imatge.” Va reconèixer que farà pocs canvis respecte a l'equip que dilluns va guanyar l'Sporting: “Va ser un triomf psicològicament molt important. Vam fer un bon partit i no tenim necessitat de fer gaires modificacions.” Admet que tractaran d'aturar Messi, però que no ha “dissenyat cap pla específic” i que uns dels objectius pels quals s'ha treballat durant la setmana és tractar “que no es trobin còmodes”. Explica que en la seva filosofia de joc el seu equip ha de tenir la pilota “amb independència del rival“ i afirma que ho intentaran malgrat la dificultat del rival.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)