Barça

Mirar-se als ulls

Avalat per la defensa aferrissada de Pep, l'equip es busca a si mateix a Mestalla després de l'angoixa de l'últim clàssic i de l'empat del Madrigal

Amb només 15 jugadors dela primera plantilla disponibles, visita el València en un partit que obre les portes de la final de copa

Guardiola haurà de solucionar un trencaclosques per decidir l'onze

El futur del Barça s'aguanta sobre un delicat trencaclosques. Pel que fa a efectius, les baixes obliguen Guardiola a esprémer-se el cervell. No es tracta només de cobrir les absències dels lesionats –Pedro, Iniesta i els de llarga duració: Villa, Fontàs i Afellay– sinó també de tenir en compte quin és l'estat físic d'Alexis i Piqué, amb molèsties, i de valorar el desgast d'alguns jugadors clau que arrosseguen una càrrega de partits molt forta i que han mostrat un aparent esgotament en els últims enfrontaments. Pinto té garantida la titularitat; la resta, tot són incògnites. També pel que fa a aspectes tàctics, ja que a Vila-real Guardiola va optar per solucions poc habituals com les d'utilitzar un doble pivot –amb Mascherano i Busquets– o la d'alinear dos laterals als extrems –Adriano i Alves–. Impossible saber si ho tornarà a repetir o si tornarà a innovar.

Això, només pel que fa a la distribució dels jugadors a la gespa. Després, hi ha un component anímic que va més enllà de la copa, més enllà del València. Al Madrigal, l'equip va patir un cop molt fort i, poc habituat a situacions tan adverses, se li planteja un escenari nou. Recuperar l'alegria, tornar als orígens i a la senzillesa del joc de toc sembla necessari per afrontar els objectius pendents d'aquesta temporada: la copa, la Champions –aviat arribarà l'eliminatòria contra el Bayer– i una remuntada que resultaria èpica en la lliga. El tècnic va ordenar ahir una doble sessió d'entrenaments i quan canvia la rutina, és que alguna cosa el preocupa. El València, doncs, posarà a prova la força mental d'un Barça que seu al divan per analitzar els seus problemes interiors.

Mentre els blaugrana reflexionen sobre el que va passar a Vila-real i en la segona part de l'últim clàssic, el València afronta el partit com un dels grans reptes de la temporada. Ha llançat una campanya publicitària per motivar l'afició i s'espera una gran entrada a Mestalla. Els noranta minuts d'avui, de fet, li poden obrir o tancar les portes de la final de la copa, un títol que va aixecar per última vegada la temporada 2007/08.

Els duels entre Guardiola i Emery, dos entrenadors nascuts el mateix any (1971), sempre han tingut un aire especial. Amants del joc ofensiu, els dos comparteixen una atenció obsessiva per aspectes tàctics i per l'estratègia, i els seus enfrontaments directes solen deixar instants de bon futbol. L'última vegada que el Barça va visitar Mestalla, el mes de setembre en la lliga, es va deixar dos punts (2-2) en un partit que Cesc va empatar quan faltava un quart d'hora. Emery tindrà la baixa de Topal, que diumenge va rebre un fort cop al cap a Santander, i de Pablo Hernández, amb molèsties durant els últims dies. Albelda, en canvi, tornarà després d'haver estat baixa contra el Racing per sanció. Banega i Miguel també van entrar finalment en la llista. Tant Pep com Emery escalfen ja per a la partida d'escacs.

L'ALINEACIÓ

Pinto serà titular i la incògnita és l'estat físic de Piqué i Alexis, amb molèsties

SEMIFINALS

L'equip comença l'assalt a la que seria la tercera final de copa dels últims quatre anys

TÀCTICA

Els duels entre Pep i Emery solen deixar partits igualats i instants de bon futbol

Avui es vendran les últimes entrades

La semifinal de la copa del Rei ha aixecat molta expectació entre l'afició valencianista, que ahir ja havia adquirit 46.000 en
trades de les 50.000
disponibles a les taquilles. Les 4.000 que encara queden lliures es posaran a la venda avui a partir de les 10 del matí i fins a mitja tarda. La previsió del club és que el ple sigui absolut, ja que l'equip està al davant d'una de les cites més importants del curs. Situat en la tercera posició de la lliga, la copa ha passat a ser un dels grans objectius d'aquesta temporada i en els últims dies els seguidors valencianistes han fet córrer a les xarxes socials una campanya amb l'etiqueta #creeenlafinal.

Emery: “No podem pensar que estaran a un nivell baix”

Unai Emery sol utilitzar un estil directe a la sala de premsa. Contundent, a vegades histriònic, parla amb claredat i ahir es prenia amb certa ironia la incertesa apareguda al voltant del joc del Barça: “Les coses positives d'aquest equip superen les negatives per golejada. Ens podem agafar a les negatives, com el partit de Vila-real, però no vull que els meus jugadors pensin que el Barça estarà a un nivell baix.” Emery va restar importància a les baixes que arrossega Guardiola i va animar el seu equip a prendre's les semifinals amb la màxima motivació: “Hi ha hagut força partits en què hem tingut bones sensacions i que en l'últim moment no s'han guanyat. Hem de tenir una exigència alta.” A més, el tècnic va reconèixer que després de tants enfrontaments directes, ell i Pep ja es coneixen molt: “El factor sorpresa es dilueix. Repetir l'esquema de joc amb Mathieu i Alba, per exemple, ja no els sorprendrà.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)