Barça

Tres potes per a una cadira

Titulars. Fa gairebé un mes que Pep no ha pogut fer coincidir Busquets, Xavi i Iniesta durant un partit complet; els dos últims seran avui a Pamplona, però el mig centre ha quedat fora de la llista

Sí que s'espera que estiguin a punt per jugar al camp del Bayer

Cesc és un recanvi de garanties, Thiago ja s'ha fet gran i Dos Santos ha trobat algun forat en les últimes setmanes. Però és evident que Xavi i Iniesta són dos jugadors incomparables, sobretot pel que fa a la circulació de la pilota, i que Busquets pot considerar-se el millor mig centre del futbol mundial, com ha explicat el mateix Guardiola. Tots tres integren el mig del camp titular d'aquest Barça i el tècnic no els ha pogut alinear durant un partit complet des de l'últim clàssic del Santiago Bernabéu, en què el Barça va encarrilar el pas a les semifinals de la copa del Rei (1-2). Quatre dies després, Guardiola va fer descansar Xavi a Màlaga, i en la tornada de copa tots tres només van poder coincidir mitja hora sobre la gespa de l'estadi, ja que Iniesta es va fer una ruptura al bíceps femoral de la cama esquerra. En la seva absència, Xavi també ha tingut algun partit de decans –a Mestalla i contra la Real Sociedad– i avui, tot just quan els dos podrien tornar a trobar-se en l'onze titular –el manxec ja va disputar uns minuts dimecres–, és Sergio Busquets el que ha caigut de la convocatòria. El trau profund que Carlos Martínez li va fer al genoll dret recomana prudència, i contra l'Osasuna Guardiola tampoc podrà disposar del triangle màgic.

Als problemes físics que han anat encadenant Iniesta, Xavi i Busquets s'hi ha afegit la baixa de Keita, que encara es troba amb la selecció de Mali disputant la copa d'Àfrica. I en alguns dels últims partits, va semblar que l'equip els trobava a faltar. Sobretot pel que fa a la circulació de la pilota. En el partit de Mestalla, per exemple, el percentatge de possessió va ser lleugerament superior al 50%, quan la majoria de vegades sol estar per sobre del 70. I en alguns instants, els blaugrana fins i tot van veure com el València s'apoderava del domini el partit.

Tenint en compte que Busquets ha quedat fora de la llista simplement per precaució i que Iniesta ja podria aprofitar el partit d'avui a Pamplona per anar agafant el ritme, sembla que els tres migcampistes titulars estaran a punt per jugar dimarts a Leverkusen i per afrontar una sèrie de partits clau. Si l'equip és capaç de treure un resultat positiu contra el Bayer i de sumar els pròxims sis punts de la lliga contra dos rivals tan exigents com el València i l'Atlético de Madrid, tot es veurà amb molt més optimisme.

Una altra revàlida lluny del Camp Nou

Després de l'empat de fa un parell de setmanes a Vila-real (0-0), el Barça té una altra oportunitat avui per redreçar la mala trajectòria que ha tingut fins ara lluny del Camp Nou. Les xifres són contundents. En poc més de mitja volta, els blaugrana ja s'han deixat 13 punts a fora (cinc empats i una derrota), mentre que en tota la lliga 2010/11 només se li'n van escapar 11 (quatre empats i una derrota). El Reyno de Navarra sembla un bon escenari per reconduir l'estadística, ja que el Barça ja hi va guanyar en la copa el mes passat (1-2).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)