Barça

Grapats d'elogis merescuts

Tant els seus homòlegs a les banquetes rivals com la resta d'agents del món del futbol, destaquen la capacitat de Guardiola i recalquen que marxa un entrenador que ha engrandit aquest esport

L'anunci de la marxa de Pep Guardiola i la bomba inesperada i insospitada de la designació de Tito Vilanova com el seu successor, van ser a bastament comentats tant pels seus homòlegs, com per tots els agents del món futbolístic i també esportiu. El comiat del millor tècnic de la història del Barça va sacsejar ahir el món mediàtic i les xarxes socials. El hashtag #graciasPep va arribar a situar-se en el primer lloc dels trending topic de Twitter.

L'entrenador Juan Manuel Lillo, amic íntim del de Santpedor, va comentar amb la seva habitual originalitat: “Tot el que fa feliç en Pep em fa feliç a mi.” L'entrenador basc va ressaltar que Guardiola “medita molt les coses i si ha pres aquesta decisió és perquè creu que és el millor per a ell i per a algú més que ell.” Quant al llegat, va comentar: “Pep i el Barça són el mateix. Tot el que sentia quan jugava ho transmet quan entrena i, a sobre, amb uns grans nivells de passió i d'entusiasme. El seu atreviment per posar junts els que els altres no s'haguessin atrevit ha estat clau. I això també ha servit perquè a la selecció espanyola no li hagi anat malament la cosa.”

En un to innat més catastrofista es va expressar Hristo Stòitxkov, que creu que el Barça ja no tindrà mai més un tècnic que guanyi sis títols en un any i que el va batejar com “l'últim mohicà de l'era Cruyff”. El búlgar va entrar també en la polèmica: “Marxa perquè no s'ha sentit prou estimat pel club.”

També va manifestar reticència el tècnic de l'Arsenal Arsène Wenger, rival habitual en la Champions: “Per mi, és una sorpresa veure Guardiola deixar el Barça. Potser no és el millor moment després d'una setmana de tantes decepcions”, reflexiona el seu homòleg Arsène Wenger, un tècnic que també aposta pel planter, però que s'ha quedat a anys llum del català quant a títols conquerits malgrat tenir sempre un gran prestigi. El francès va dir que hauria estat “interessant” que el de Santpedor hagués continuat després d'una mala temporada. No obstant això, planteja el futur blaugrana al marge de la persona: “La filosofia del Barça ha de ser més gran que guanyar o perdre un campionat. Guardiola és un dels representants d'aquesta filosofia i la persona que va fer que triomfés.” El tècnic del Mallorca, Joaquín Caparrós, no té dubtes: “La lliga perd un tècnic magnífic i una magnífica persona.”

LES FRASES

És una pena perquè és un dels últims entrenadors que ens ha ensenyat alguna cosa
Álvaro Cervera
TÈCNIC DEL RACING
Cap altre tècnic guanyarà sis títols en un any. Marxa l'últim mohicà de l'era Cruyff
Hristo Stòitxkov
EXJUGADOR DEL BARÇA
La lliga espanyola perd un tècnic magnífic i també una magnífica persona
Joaquín Caparrós
TèCNIC DEL MALLORCA
Gràcies, Pep, pel que ens has donat i pel que ens donaràs. Molta sort a Tito Vilanova
Joan Laporta
EXPRESIDENT DEL BARÇA
Pep és massa responsable. És difícil la unió 3 o 4 anys fins i tot amb la plantilla actual
Josep Maria Minguella
EXREPRESENTANT

LES FRASES

Pep ha pres una decisió com a barcelonista i el que ell ha decidit s'ha d'acceptar
Vicente del Bosque
SELeCCIONADOR ESPANYOL
Guardiola és un exemple de la feina ben feta, del canvi cultural que ha imposat a l'equip
Oriol Pujol
SECRETARI GENERAL DE CEDC
El Barça no ha buscat excuses de mal pagador. Ha tingut un estil senyor
Jordi Pujol
EXPReSIDENT DE LA GENERALITAT
El futbol del Barça ha estat de somni, gairebé no s'havia vist mai. La decisió s'ha de respectar
Rafa Nadal
TENNISTA
El meu respecte i admiració pel millor tècnic que ha tingut el Barça. El seu llegat és increïble
Pau Gasol
JUGADOR DE LOS LAKERS
Tot el que fa feliç en Pep em fa feliç a mi. Si ho ha decidit és perquè creu que és el millor
Juanma Lillo
ENTRENADOR I AMIC
Que no segueixi Guardiola és una notícia complicada per als que ens agrada el futbol
Juan Carlos Valerón
JUGADOR DEL DEPoRTIvO
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)