Barça

Alba, calent calent...

A València donen per perdut el jugador i s'intueix que l'acord amb el Barça serà imminent

Negocien directament el president valencianista, Manuel Llorente, i el vicepresident blaugrana, Josep Maria Bartomeu

Al València CF ja donen Jordi Alba per perdut des de fa uns dies. Al club de Mestalla, de fet, es percep que el traspàs del seu lateral esquerre al FC Barcelona es podria fer efectiu aquesta mateixa setmana. L'assumpte, que porten directament el president de l'entitat valencianista, Manuel Llorente, i el vicepresident esportiu blaugrana, Josep Maria Bartomeu, es podria tancar en les properes hores. De fet, ja estaria tancat si no fos perquè a can Barça tenen la intenció de no anunciar cap nova incorporació fins que Tito Vilanova signi el seu compromís com a primer entrenador.

Sigui com sigui, cada cop són més clars els senyals que indiquen que el jugador català jugarà ben aviat com a local al Camp Nou. Ahir mateix, Mauricio Pellegrino, el nou tècnic del València, en la roda de premsa de la seva presentació, va parlar d'ell com si ja formés part del passat del club de Mestalla. “Jordi ha estat un dels millors jugadors aquesta temporada, però amb una oferta tan important és normal que el club cedeixi. En anys anteriors, han marxat jugadors de molt bon nivell i l'equip s'ha mantingut competent”, va dir abans d'afegir, resignat: “Si se'n va, serà una pena en l'aspecte futbolístic, però la gent del club ja està a l'aguait, per si de cas.”

Certament, el València rastreja el mercat a la recerca d'un nou lateral esquerre. Sonen l'asturià del Roma José Ángel i l'exespanyolista Dídac Vilà, propietat del Milan, que és qui sembla més ben col·locat per substituir Alba. De fet, el seu representant, Raül Verdú, es reunirà la setmana vinent amb el club italià per conèixer exactament les condicions de la seva sortida.

Acord Barça-València

Jordi Alba i el FC Barcelona han arribat a un acord des de fa temps. Tot i que ho nega, el representant del jugador, Vicent Forés, va pactar els detalls del contracte del seu client amb l'entitat blaugrana fa alguns mesos. Per tant, només falta que el València CF i el Barça arribin també a un acord en el preu del traspàs perquè l'operació quedi definitivament tancada.

La reunió podria tenir lloc de manera imminent, ara que Manuel Llorente ha tornat dels Estats Units, on el seu equip ha estat de gira. El preu podria quedar fixat entre els quinze milions d'euros que demana el president valencianista i els vuit que ofereix el vicepresident esportiu barcelonista, Josep Maria Bartomeu.

El fitxatge de Jordi Alba es troba, doncs, en una fase molt avançada. El Barça no l'anunciarà, però, fins que Tito Vilanova hagi pres possessió del càrrec d'entrenador. Per això, és molt probable que el jugador, que volia jugar l'Eurocopa havent resolt aquesta situació, hagi d'esperar encara una mica més abans de poder dir que és blaugrana.

PROTOCOL

El Barça no vol anunciar cap nou fitxatge fins que Tito signi el seu nou contracte

LA FRASE

Pellegrino: “Si Jordi Alba se'n va, serà una pena en l'aspecte futbolístic”

RECANVIS

El València s'ha fixat en José Enrique i, sobretot, en Dídac Vilà per substituir-lo

EL PREU

El València demana quinze milions pel traspàs; el Barça en dóna vuit

Freixa: “No donem per fet que tenim prioritat sobre Thiago Silva”

El portaveu del FC Barcelona, Toni Freixa, va deixar molt clar ahir que el club blaugrana no es mourà del pressupost que té destinat per a fitxatges per a la temporada que ve. En declaracions a Onda Cero, Freixa va assegurar, també, que no s'obsessionaran per aconseguir la incorporació del defensa brasiler del Milan, Thiago Silva. “No donem per fet que tenim prioritat sobre Thiago Silva, que és un grandíssim jugador”, va manifestar.

D'altra banda, el directiu blaugrana va assegurar que els tècnics del club estan treballant en les baixes per al curs vinent. Freixa, però, no va donar més detalls sobre el tema.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció