Barça

Luis Milla guanya la pugna

Jocs Olímpics. La federació espanyola va donar ahir la llista definitiva per a la cita de Londres, i Jordi Alba hi serà. També hi jugaran els blaugrana Martín Montoya i Cristian Tello

Quan falten dues setmanes perquè comencin els Jocs Olímpics de Londres, ahir es va saber la llista definitiva de la selecció espanyola que dirigeix Luis Milla. I en la llista de divuit hi ha els tres jugadors del Barça que estaven preseleccionats: Jordi Alba, Martín Montoya i Cristian Tello. Per contra, entre els quatre descartats hi ha els catalans Víctor Ruiz (Espanyol) i Álvaro Vázquez (Espanyol). Els altres dos futbolistes descartats per Milla són el porter Joel i el jugador de la Real Sociedad Illarramendi, que havia entrat en la llista substituint el lesionat Thiago.

Amb la inclusió definitiva de Jordi Alba, Milla ha guanyat la pugna que ha mantingut amb el Barça. El club blaugrana va protestar públicament quan va saber que el seu nou fitxatge aniria als Jocs Olímpics després d'haver disputat tots els minuts en l'Eurocopa de Polònia i Ucraïna. Josep Maria Bartomeu i Andoni Zubizarreta van explicar, en el dia de la presentació d'Alba, que intentarien parlar amb la federació espanyola, però com es va intuir des del primer moment, no han pogut fer-hi res. Milla es va mantenir ferm des del primer dia, dient que havia parlat amb el futbolista i que aquest li havia mostrat la seva il·lusió per participar en els Jocs Olímpics, i a aquesta il·lusió s'ha agafat el seleccionador estatal per fer que Alba disputi dos grans tornejos en un estiu, el que també faran el jugador de l'Athletic que pretén el Barça, Javi Martínez, i el futbolista del Chelsea Juan Mata.

La selecció estatal olímpica va jugar ahir a Maspalomas un partit amistós contra Senegal i encara en disputarà un altre a Cadis contra Mèxic abans de viatjar cap a Londres. Jordi Alba, que ha tingut vacances després de l'Eurocopa, s'ha d'incorporar la setmana vinent a la concentració del grup de Luis Milla.

Al Barça, Alba, Montoya i Tello és possible que no s'hi incorporin fins a la mateixa setmana de l'inici de la lliga contra la Real Sociedad. La final olímpica de futbol es disputarà el dia 11 d'agost a Wembley i el Barça debutarà en la lliga el dia 19.

Els de Luis Milla jugaran el seu primer partit en els Jocs Olímpics el 26 de juliol contra el Japó a Glasgow, el dia 29 s'enfrontaran a Hondures a Newcastle i el dia 1 de juliol ho faran amb la selecció del Marroc a Manchester. Tenen un camí fàcil per ocupar una de les dues primeres places del grup, que atorguen la classificació per als quarts de final.

La selecció espanyola és una de les favorites a la medalla d'or. Els seus principals rivals seran les seleccions del Brasil, que tindrà Neymar, Marcelo, Hulk i Thiago Silva; l'Uruguai, que jugarà amb Luis Suárez i Cavani, i la Gran Bretanya, que tindrà Giggs com a capità.

De Gea
Manchester Utd.
Diego Marino
Vila-real
Montoya
Barça
Azpilicueta
Ol. Marsella
Domínguez
M'Gladbach
Botía
Sporting
Iñigo Martínez
R. Sociedad
Jordi Alba
Barça
Koke
Atl. Madrid
Oriol Romeu
Chelsea
Isco
Màlaga
Ander Herrera
Athletic
Muniain
Athletic
Javi Martínez
Athletic
Tello
Barça
Adrián
Atl. Madrid
Mata
Chelsea
Rodrigo
Benfica
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)