Barça

Deulofeu va fent soroll

Jove talent. L'extrem, que despunta en l'europeu sub-19 amb Espanya, serà aquest curs una de les peces importants del filial d'Eusebio, mentre continua preparant-se per arribar al Camp Nou

Que Gerard Deulofeu és un projecte de futbolista fenomenal no en dubta ningú. A més, el talentós blaugrana continua acumulant mèrits perquè Tito Vilanova el tingui en compte, amb recitals com el de dijous en les semifinals de l'europeu sub-19 contra França. I és que el de Riudarenes és en boca de tothom per la sensacional actuació que va tenir contra els francesos (3-3). Deulofeu va guiar el combinat espanyol a la final amb dues dianes i executant el llançament definitiu en la tanda de penals.

Així, Deulofeu, que acumula dos gols i dues assistències en aquest europeu, continua demostrant l'extraordinari futbolista que porta a dins. A can Barça en són conscients i s'espera que aquest curs el jove atacant continuï creixent com ho ha fet en el passat. L'atacant, que amb només 17 anys va jugar en el filial d'Eusebio a segona divisió, va completar una temporada il·lusionadora en què va participar en 34 dels 42 partits de la lliga, sortint en 23 com a titular. Durant la lliga, l'extrem va fer autèntiques exhibicions que fan anticipar que estem davant d'un futbolista descomunal, que pot ser molt transcendent en els propers anys. Descarat, tot i la seva joventut, no s'arronsa. Al tapís, Deulofeu, encara, dribla i deixa endarrere rivals amb un brutal canvi de ritme. A més, té gol. De fet, el curs passat va acabar sent el màxim golejador del Barça B, amb nou dianes. Són molts els que ja es pregunten si el filial li ha quedat petit. Aquesta temporada podrà demostrar-ho.

Eusebio, convençut

Deulofeu serà aquest any futbolista de ple dret del filial, l'any passat tenia fitxa de juvenil. No s'ha d'oblidar que el de Riudarenes, amb 18 anys fets al mes de març, culminarà aquesta temporada la seva etapa de juvenil, encara ho és de tercer any. Aquest curs, doncs, està cridat a ser una de les referències del filial d'Eusebio Sacristán, que no dubta del potencial de l'atacant gironí. Tot i això, no vol córrer. El tècnic del B creu que el futbolista, que sempre ha cremat etapes a velocitat vertiginosa, necessita pausa i tranquil·litat per continuar amb la progressió i fer el salt al Camp Nou amb garanties. Per tant, si Deulofeu continua treballant i polint-se, no serà estrany que Tito Vilanova, que no vol cap atacant més, li doni oportunitats en el primer equip durant la propera temporada.

La joia de la corona

Des que va arribar al Barça amb nou anys, en edat de benjamí, Deulofeu sempre ha estat un dels jugadors especials del club. Acumulant MVP en els tornejos i despuntant de forma exuberant golejant i assistint, sempre ha tingut molts equips que han volgut aconseguir els seus serveis. A això s'hi ha d'afegir un caràcter orgullós, fins i tot arrogant, que ja forma part del seu futbol, que han fet que des de l'entitat blaugrana sempre se l'hagi cuidat i se l'hagi seguit de prop. Una vida lligada al Barça que va tenir el premi en forma de debut oficial la temporada passada. D'aquesta manera, el 29 d'octubre del 2011, contra el Mallorca en lliga, Pep Guardiola va donar-li 28 minuts al Camp Nou.

Amb la il·lusió de guanyar l'europeu

Gerard Deulofeu disputarà demà, a les 20.30 h, la final de l'europeu que ha estat jugant amb la selecció espanyola durant el mes de juliol a Estònia. Una competició en què no ha estat l'únic representant blaugrana, ja que també hi ha jugat un altre futbolista del Barça: Àlex Grimaldo.

L'atacant gironí va parlar per al oficial de la UEFA i va explicar les seves sensacions de cara a l'últim partit del torneig: “ Estem encantats d'haver arribat a la final.” Sobre el rival va mostrar-se caut: “Grècia té un gran equip. En el primer partit contra ells, ens vam posar amb un avantatge de dos gols, però els grecs van millorar molt”, va explicar l'extrem gironí en referència al partit de primera fase en què el combinat entrenat per Julen Lopetegi va imposar-se per 1-2. “Això és una final, i encara que cada partit sigui diferent, espero que puguem aconseguir un marcador com el de l'altra vegada”, va manifestar. Interrogat sobre el seu lideratge en el combinat espanyol, Deulofeu va explicar que se sent un jugador més: “Només sóc un jugador de l'equip. Estem tan units que tots som líders fora del terreny de joc.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)