Barça

Sense l'artilleria al davant, a lluitar per la permanència

El rival. L'Osasuna ha perdut aquest estiu molt potencial ofensiu i s'ha quedat sense dos referents de l'equip: Raúl García i Nekounam. Ara la responsabilitat del gol recau en Llorente i Nino

L'Osasuna torna aquesta temporada a la realitat. Després d'estar vorejant, el curs passat, les posicions europees –de fet, va quedar setè classificat a només un punt de les places europees– els de José Luis Mendilibar tenen de nou aquest any la permanència com a únic objectiu. La culpa la tenen les nombroses i sensibles baixes que han patit els navarresos durant l'estiu. La crisi afecta i l'Osasuna també s'hi ha hagut d'adaptar, i ha deixat marxar peces cabdals per fitxar a baix cost.

No obstant això, el pessimisme no s'ha apoderat de l'afició del Reyno de Navarra, que afronta el curs amb il·lusió i, segurament, un pèl d'incertesa. El que més preocupa, la marxa de l'artilleria atacant representada en homes com Raúl García, Dejan Lekic i Ibrahima Balde. I és que l'adéu d'aquests futbolistes resta molt potencial ofensiu a l'equip. De fet, aquests tres jugadors van marcar la meitat dels gols de l'Osasuna la lliga passada i de les 44 dianes marcades pels de Pamplona, Raúl García (11), Leka (4) i Ibra (7) van ser-ne autors de 22. No només això, Mendilibar també ha perdut puntals com ara Javad Nekounam, al mig del camp, i Sergio Fernández, a l'eix de la defensa.

Totes, baixes molt importants. Però influents de veritat són les de l'iranià Nekounam, que ha tornat al seu país per jugar en les files del Esteghlal, i la de Raúl García, a l'Atlético de Madrid, després de la cessió. Dins de l'esquema del conjunt, els dos futbolistes eren referents absoluts del joc navarrès. Nekounam era la brúixola i Raúl García, renascut, va dotar l'atac de personalitat. En aquest context, l'Osasuna s'ha reforçat i s'ha convertit, en temps de pocs moviments, en un dels equips més renovats de la lliga. Entre les incorporacions més destacades hi ha les de Sisi, que aportarà dinamisme i electricitat a la banda, i la de Joseba Llorente, exjugador del Vila-real i la Real Societat, entre d'altres, un davanter amb caràcter, lluita i gol. Mendilibar coneix els dos futbolistes perfectament, ja que ja els va dirigir al Valladolid, i també a l'Elx en el cas de l'ariet guipuscoà. També ha aterrat durant l'estiu a Pamplona, Fernando Macedo, Nano. Un extrem que va jugar al Barça i que Louis van Gaal va fer debutar amb només 17 anys el curs 1999/2000. El gallec no jugarà avui perquè s'està recuperant d'una lesió. Altres incorporacions cridades a tenir un paper destacat en l'engranatge del conjunt navarrès són el central Alejandro Arribas i l'atacant Armenteros, tots dos a les files del Rayo el curs passat.

Un conjunt compensat amb el que Mendilibar haurà de lluitar per la salvació. Les referències són Andrés Fernández, sota pals, l'etern Puñal, i el tàndem atacant format per Nino i Llorente. De l'encert golejador d'aquest duo dependran les possibilitats de permanència dels navarresos.

BAIXES SENSIBLES

Entre Raúl García, Lekic i Ibrahima van marcar la meitat de gols el curs passat

NOUS REFERENTS

El porter Andrés Fernández i l'etern Puñal empenyen l'equip navarrès

El Reyno de Navarra, sempre clau

El Reyno és un dels estadis més hostils per al rival i l'Osasuna basa, en gran part, el seu joc en la força de la seva gent. L'afició navarresa és de les que empeny i encoratja el seu equip. Només cal mirar els números. El curs passat, de les 13 victòries que van aconseguir els de Mendilibar en tot el campionat, 10 van ser al Reyno de Navarra. I només tres van ser a domicili. A més, al feu navarrès, l'Osasuna només va perdre tres matxs. Fa dos cursos, 2010/11, les estadístiques van ser calcades i a camp propi l'Osasuna només va perdre tres duels i va guanyar-ne 10. El Reyno s'entreveu fonamental un altre any.

Anthony Annan, l'últim fitxatge

L'Osasuna ha fitxat un jugador que fa dues temporades estava en boca de molts perquè va ser una de les sensacions en el mundial 2010 amb Ghana. És Anthony Annan, que arriba cedit procedent del Schalke 04. Mig centre de caire defensiu, de treball i desplegament físic, no està excepte de qualitat i aterra a l'Osasuna per suplir Nekounam. Avui, el ghanès, però, no s'estrenarà encara.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)