Barça

Volen més gol

El Barça té clar que cal reforçar-lo perquè no tot depengui de Leo Messi

El club posarà en el mercat David Villa i Alexis Sánchez, confia absolutament que Neymar vindrà segur i ha preguntat pel golejador Falcao

Amb 101 gols marcats en la lliga pot semblar sorprenent el titular que el Barça vol més gol de cara a la temporada que ve. Però aquesta és la realitat. Les xifres golejadores globals no han d'amagar que en l'aspecte ofensiu l'equip blaugrana té una excessiva dependència de Leo Messi. Lògica, perquè és el millor davanter del món i el més determinant, però que obliga el club a posar remei a aquest problema per evitar que es repeteixi el que ha succeït aquesta temporada. Per culpa de problemes físics, l'argentí no ha pogut estar al màxim nivell en els partits més decisius, i això s'ha notat moltíssim. I si la font d'on raja el potencial atacant blaugrana s'asseca, l'equip pateix, ja no només per fer gols, sinó per generar ocasions. Les eliminatòries de vuitens, quarts i semifinals de la Champions en són un clar exemple.

Intentar que no tot el poder ofensiu depengui de Messi, com dèiem, és una prioritat a resoldre per la secretaria tècnica, que no escatimarà esforços a portar aquells jugadors que consideri necessaris per reactivar la davantera després del baix rendiment de la majoria de membres que juguen en aquestes posicions. Tret de Messi, que ja ha fet 56 gols en total en les tres principals competicions (lliga, Champions i copa del Rei), cap de la resta de davanters arriba als vint gols. Pedro n'acumula un total de 7 en les tres competicions, David Villa, 14, i Alexis Sánchez i Cristian Tello, 8. Xifres molt allunyades del mínim acceptable per a un davanter d'un equip com el FC Barcelona.

Per aquest motiu, els responsables esportius del Barça tenen molt clar que aquest estiu posaran en el mercat David Villa i Alexis Sánchez, dos jugadors que també han de servir per deixar diners a la caixa per poder afrontar el cost de reforçar la plantilla. L'asturià és un futbolista veterà, i per culpa de la greu lesió que va tenir és molt complicat, per no dir impossible, que pugui recuperar el seu màxim nivell. A més a més, reclama uns minuts que els tècnics no li poden garantir. Té ofertes interessants, una de l'Arsenal, i el Barça podria cobrar uns 15 milions pel traspàs. En el cas del xilè, s'esperava una millora en el seu rendiment en aquest segon any, però no s'ha produït, més aviat el contrari. Cinc gols en la lliga, un en la Champions i dos en la copa del Rei no justifiquen la milionada que es va pagar per ell. Segueix tenint cartell a Itàlia –va fer bones temporades a l'Udinese– i també podria deixar força diners.

Pregunten per Falcao

Neymar, per tant, no serà l'única incorporació que es farà a la zona del davant. El fitxatge del brasiler és prioritari i està molt ben cuinat. El club ja va fer un primer pagament de deu milions d'euros per ell i el té controlat a través d'un representant blaugrana al Brasil. El Barça, a més a més, està convençut que el jugador complirà la seva paraula i no farà cas dels cants de sirena provinents de Madrid. Florentino Pérez estaria disposat a torpedinar l'operació posant sobre la taula els 80 milions de penalització que hauria de pagar Neymar en el cas que no acabi al Barça. El club, però, confia que el brasiler no canviarà d'opinió.

Malgrat que afrontar el seu fitxatge seria complicat, el FC Barcelona s'ha interessat per la situació de Radamel Falcao. El seu fitxatge pel Chelsea encara no està tancat i el Barça vol saber si seria viable intentar la seva incorporació. El preu del seu traspàs s'aproximaria als 50 milions d'euros, una quantitat molt elevada, i més tenint en compte que caldrà reforçar més posicions. Però el Barça busca més gol, i això és el que més es paga en el mercat.

PLANS

L'equip, en les grans cites, no ha estat capaç de generar gaires ocasions de gol

EL MADRID

Està intentant torpedinar el fitxatge del brasiler pel FC Barcelona
El Barça s'ha interessat per la situació del gran golejador de l'Atlético

FALCAO

Serà el gran reforç de la zona d'atac, perquè té gol i capacitat de desequilibri

XIFRES

Pedro i Alexis només han estat capaços de fer cinc gols en la lliga, un pobre bagatge

NEYMAR

El club posarà a la venda Alexis i Villa per intentar treure diners i millorar l'atac

MERCAT

Tret de Messi, cap dels altres davanters de l'equip arriba als vint gols

LA REALITAT

El club vol reduir la gran dependència que té l'equip del millor del món

Deulofeu puja i els cedits no tornen

El FC Barcelona també té molt clar que Gerard Deulofeu formarà part del primer equip la temporada que ve. La gran promesa blaugrana està jugant molt bé amb el filial a segona A, aquesta categoria se li ha fet petita i es podria córrer el risc que s'aturés la seva progressió si continua més anys al filial. Com que hi haurà força baixes a la davantera, el de Riudarenes formarà part de la plantilla i començarà a tenir minuts per anar-se foguejant amb els grans. També s'està pendent de la seva renovació, que en principi s'intenta que sigui fins al 2018. La seva clàusula de rescissió en aquests moments no és gaire elevada i hi ha força equips que el volen. El club, però, és conscient que Deulofeu és una gran aposta de futur i que no el poden deixar escapar. Al costat de Leo Messi i amb la resta de jugadors consagrats, el davanter del planter pot aprendre moltíssim i acabar la seva formació. El paper que podria tenir és el de Tello aquesta temporada.

Intentar vendre Alexis i Villa no és l'únic repte que té la secretaria tècnica blaugrana, ja que també ha de tornar a col·locar els jugadors cedits que tornen la temporada vinent. El Barça no compta ni amb Cuenca ni amb Bojan Krkic, que ara mateix està lesionat i que no ha tingut un any gaire lluït al Milan. L'extrem cedit a l'Ajax ja ha declarat que vol continuar una temporada més a Holanda, i tot fa indicar que no hi ha d'haver problemes per ampliar la cessió. En el cas del davanter de Linyola, s'haurà de veure què passa si el Milan no exerceix la seva opció de compra.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)