Klopp li guanya la primera partida a Pep Guardiola

Internacional. La Supercopa Alemanya va quedar-se a Dortmund en un partit espectacular, un fet que impedirà al tècnic català aconseguir els sis títols amb el Bayern de Munic

dortmund4

bayern2

Pep Guardiola ja no podrà repetir els sis títols en un any natural que va aconseguir amb el FC Barcelona el 2010. El Bayern, que va guanyar el triplet el mes de maig passat, va perdre ahir la Supercopa Alemanya al Signal Iduna Park de Dortmund, contra un Borussia que es va venjar de la final de la Lliga de Campions de Londres.

La Bundesliga d'aquesta temporada es preveu excitant. En el primer partit oficial, els dos equips més potents d'Alemanya van proposar un joc intens, amb un ritme molt elevat i amb constants arribades a l'àrea rival. Klopp, mantenint la mateixa formació tàctica de les últimes tres temporades, amb un 4-2-3-1 ben definit, amb dos homes ràpids a les bandes, però amb la sorpresa d'Ilkay Gündogan com a mitjapunta, va aconseguir derrotar el tècnic català amb una forta pressió on més li fa mal, la zona de construcció.Thiago Alcántara, l'home destinat a aquesta tasca, va ser protagonista en aquest sentit, veient-se constantment pressionat, fet que va fer-li perdre la pilota en diverses ocasions.

Al minut sis i en una errada greu d'entesa entre Van Buyten i Starke, Marco Reus faria el primer gol del partit. L'estratègia tàctica de Guardiola es va veure constatada amb els moviments en atac dels quatre homes més ofensius: Robben, Müller, Shaqiri i Mandzukic, que van intercanviar posicions durant tota la primera part, encara que el Dortmund va controlar en tot moment les seves arribades.

Revolució en 10 minuts

Aquesta ineficàcia va provocar que, al segon temps, el de Santpedor situés Robben a la banda esquerra, canvi que sí que donaria els seus fruits. Als 54 minuts, l'holandès remataria una precisa centrada de Lahm, en una acció que iniciaria un degoteig de gols en les dues porteries i que revolucionaria el partit. Només un minut després de l'empat, Van Buyten remataria en pròpia porteria una centrada de Kuba Blaszczykowski i, en l'acció següent, Gündogan faria el gol més bonic de la nit en ajustar la pilota al pal esquerre de Starke, després d'un bon retall.

Amb el 3-1 al marcador, el Bayern no va cessar en la construcció del seu joc i, al 64, després d'una altra bona centrada de Lahm, Robben reduïa distàncies i tornava a situar els bavaresos altra vegada dins el partit.

Thiago, error en el quart

Tot i això, en els minuts finals, amb el Bayern bolcat en atac i amb el central Dante actuant com a home més avançat, una pèrdua de pilota de Thiago provocaria un ràpid contraatac d'Aubameyang, que permetia a Marco Reus marcar el seu segon gol i sentenciar la Supercopa a favor dels locals.

La Bundesliga d'aquesta temporada es preveu apassionant i Jürgen Klopp ja ha demostrat que no li posarà gens fàcil el títol a Pep Guardiola. La primera batalla ja l'ha guanyada. Al tècnic català li queda, ara, una setmana per polir el que ha de ser el Bayern Munic de la temporada 2013/14.