Barça

Messi decideix sense marcar

L'argentí va ser el guia del Barça i va deixar en safata el gol del triomf a Sandro

La victòria dels de Luis Enrique va arribar gràcies a la intensitat i la pressió dels blaugrana durant els noranta minuts

Els blaugrana van jugar amb molta intensitat i sense desinflar-se
Neymar va jugar 30 minuts i en el tram final va notar
el cansament

Treball, sacrifici, intensitat, caràcter, ganes de guanyar... i els gols acaben arribant. Així es podria resumir el triomf del Barça ahir a El Madrigal contra un Vila-real que no va posar les coses gens fàcils i que va demostrar que és un dels equips a qui més li agrada tractar bé la pilota. Això és el que demana Luis Enrique als seus homes i, per segon partit consecutiu, això és el que els seus homes li han donat. Dos partits, dues victòries, sis punts per començar una lliga que no serà fàcil. Luis Enrique va deixar clar que els galons es guanyen, no es tenen, i sense Andrés Iniesta –ahir es va quedar a Barcelona amb molèsties en un genoll– va tornar a deixar Xavi a la banqueta. Rafinha va ser l'escollit per sortir d'inici, igual que Munir, que va repetir titularitat davant d'un Neymar ja amb l'alta mèdica però encara sense rodatge. El Vila-real era una prova bastant més perillosa que l'Elx, rival dels blaugrana en la primera jornada, i ho va demostrar, perquè al Barça li va costar trencar la teranyina de cames que omplien l'àrea d'Asenjo.

Els blaugrana van oferir una nova demostració de pressió, d'intensitat, de caràcter... Lucho els ha tornat a fer veure que aquesta és l'única manera de guanyar. El primer de tornar a intentar-ho tot és Leo Messi, que ahir a El Madrigal va exercir de líder per enèsima vegada d'un equip que el continua acompanyant. El de Rosario torna a sentir que el futbol és el que el fa més feliç, i ahir no va estalviar ni una gota d'energia per ajudar l'equip. Amb paciència però sense pausa, el Barça va controlar en tot moment el ritme en la primera part del partit. El matx anava sempre com els de Luis Enrique desitjaven. Ivan Rakitic va portar la batuta de l'equip, al qual ja està més que adaptat després de dos mesos com a blaugrana. El seu desplegament sobre la gespa va ajudar a tothom, tant els davanters que reben les seves passades, com Sergio Busquets o Dani Alves en els contraatacs dels groguets fent les cobertures a tots dos i alliberant-los d'algunes tasques. Claudio Bravo era un mer espectador del control dels seus companys, que haurien pogut batre Asenjo en més d'una ocasió, però que no van estar encertats en el xut final. Gran part de l'atac blaugrana arribava des de la banda dreta, especialment gràcies a Dani Alves, que va ser xiulat durant tot el partit. L'afició del Vila-real no oblida el desafiament del brasiler la temporada passada, quan es va menjar un plàtan que li van tirar des de la graderia. Els xiulets, però, van anar a més abans del descans, quan el brasiler va rebre una entrada de Jaume —li va deixar marcats els tacs a la part alta de la cuixa— que Velasco Carballo no va assenyalar. Indignat, Alves va tornar al terreny de joc després de ser atès i no va acceptar les disculpes de Jaume, i va acabar veient targeta groga pel gest despectiu.

El Barça tenia el Vila-real acorralat a la seva meitat del terreny de joc i esporàdicament aconseguia sortir i acostar-se a Bravo, sense gaire perill real. Les sensacions eren que el gol del Barça estava a tocar, sobretot quan Messi va enviar al pal d'Asenjo un xut ras. A més de Leo, però, al Barça ho intentava tothom. També Jérémy Mathieu amb un xut des de fora de l'àrea en un córner. El francès, que va fer parella amb Piqué, també va estar molt atent en la seva zona, on va tallar contraatacs dels homes de Marcelino que podrien haver donat més feina a Bravo.

Els primers minuts de la segona part van ser tot al contrari que els 45 primers. El Vila-real va sortir a totes, amb la intenció de posar la por al cos al Barça i, si hi havia sort, fer el primer gol de la tarda. I hi van estar ben a prop quan Mathieu va rebutjar una centrada dels groguets i va enviar la pilota al pal de Bravo, que ja havia hagut d'intervenir en més d'una ocasió. Els de Luis Enrique van tornar a agafar el timó del partit i els locals van anar tancant-se de nou al seu camp, impotents veient com els blaugrana no els donaven opció per a res més que esperar. Rakitic va tenir una bona ocasió de superar Asenjo a passada de Neymar –que havia entrat per Munir, ahir molt menys actiu que la setmana passada contra l'Elx– però en lloc de xutar des de dins l'àrea va preferir enviar la pilota a Messi i la defensa va acabar enviant-la a córner.

El Barça començava a precipitar-se i l'entrada de Xavi – va ser ovacionat per El Madrigal en començar a escalfar-se a la banda i també en entrar al terreny de joc– va aportar serenor al joc blaugrana. El terrassenc va aportar la pausa necessària perquè l'atac dels de Lucho fos més efectiu. Neymar va estar a punt de superar el porter groguet en diverses ocasions però els xuts acabaven en córner o fora dels límits. Al brasiler se'l va veure cansat tot i jugar poc més de mitja hora. El Vila-real no es donava per vençut i, de fet, Pina va estar a prop de celebrar una diana però el seu xut es va estavellar al pal de Bravo.

Quan el temps començava a consumir-se i el Barça continuava intentant-ho de totes les maneres possibles, Neymar va enviar una pilota a Messi, que estava dins l'àrea i va pensar, se la va col·locar al peu esquerre i va xutar. Asenjo la va rebutjar i la pilota va quedar als peus de Sandro, que no s'ho va rumiar gens i la va enviar al fons de la xarxa. Era el primer gol del canari en els seus primers minuts amb el primer equip. Els companys es van repartir en la celebració, uns agraint al del filial la diana i els altres, celebrant la gran jugada de Messi amb l'argentí. Dos ensurts de Trigueros van fer perillar el segon triomf, però els blaugrana van tornar a Barcelona amb tres punts més. El proper partit, contra l'Athletic Club, després de l'aturada a causa dels partits de seleccions.

MESSI

Se'l va veure actiu i amb ganes de marcar, però va predominar el seu paper d'assistent

SANDRO

El davanter del filial va debutar amb el primer equip i va marcar el seu primer gol

PALS

Messi va enviar dues pilotes a la fusta; el Vila-real ho va fer tres vegades

XAVI

El capità va ser suplent per segon cop i va aportar tranquil·litat quan va entrar
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)