Barça

Que bufi vent de llevant

El Barça mirarà d'encetar una setmana de nou punts al Ciutat de València, contra el Llevant

S'esperen un bon grapat de canvis en l'onze de Luis Enrique respecte de l'últim partit

Aquesta nit, a l'estadi Ciutat de València, contra el Llevant, comença una setmana amb tres partits en els quals el FC Barcelona mirarà de refermar el seu lideratge en la lliga. Si suma els nou punts que tindrà al seu abast en els propers set dies, contra tres rivals teòricament assequibles –després del Llevant li tocarà viatjar a Màlaga i, finalment, rebrà el Granada al Camp Nou–, el Barça signarà la confirmació que, entre els favorits, és el que millor ha començat el campionat. Avui l'equip de Luis Enrique, l'únic de primera divisió que ha guanyat tots els punts possibles i que no ha encaixat cap gol, se les haurà precisament contra un rival que encara no ha marcat i que és l'últim de la classificació, amb un sol punt. El Llevant de José Luis Mendilibar ha rebut, a més, cinc dianes; i, tot i que va esgarrapar un punt a La Rosaleda, viu un moment de dubte i incertesa per culpa d'aquest mal inici de lliga.

No hi haurà, però, ni un bri de confiança en l'expedició barcelonista que aquest matí viatjarà en avió cap a València. La prova més evident és que ahir, de manera inusual en els partits fora de casa, no es va fer pública la llista de convocats. Luis Enrique vol tots els seus homes ben endollats. En aquest sentit, cal esperar que avui l'asturià sacsegi novament el seu onze titular. Respecte del partit de Champions de dimecres, passat contra l'Apoel, seria estrany que no tornessin Claudio Bravo a la porteria; Mathieu i Jordi Alba, a la defensa; Sergio Busquets i Rakitic, al mig del camp, i Pedro, a la davantera. També Rafinha hi podria tenir un lloc. En tot cas, queda clar que, al marge de Leo Messi, ningú té una plaça assegurada en l'alineació del Barça 2014/15. Només l'argentí i Munir, la revelació, han estat titulars en els quatre partits oficials que fins ara s'han jugat. En tot cas, no és gens descartable que Luis Enrique continuï sorprenent amb l'equip que presentarà al Ciutat de València aquesta nit.

Vestits de carmesí

Hi haurà canvi de cares i també canvi de vestit, ja que, per la coincidència de colors amb el Llevant, el Barça sortirà amb el segon uniforme d'aquesta temporada, de color carmesí. S'espera, per altra banda, que l'estadi del Llevant presenti un ple absolut, tot i que ahir el web de l'altre club blaugrana anunciava que quedaven encara 1.500 entrades a les taquilles. Els preus oscil·len entre els 90 i els 50 euros, i els socis no paguen.

Durant el matí d'ahir, a la ciutat esportiva de Sant Joan Despí, Luis Enrique va dirigir la última sessió d'entrenament del Barça abans del partit d'aquesta nit. Hi van participar 25 futbolistes, entre els quals Sandro Ramírez i Munir el-Haddadi, del filial. Tot i no tenir l'alta mèdica, el defensa Thomas Vermaelen es va entrenar amb la resta del grup, mentre que el porter Jordi Masip va continuar fent treball específic. A València, mentrestant, José Luis Mendilibar posava especial èmfasi en la pressió i l'estratègia. Divendres, el tècnic basc manifestava el seu desig de guanyar el partit, tot i les dificultats que trobarà el seu equip, i es mostrava convençut de crear dificultats al Barça. En l'últim entrenament setmanal del Llevant, que va tenir lloc a la ciutat esportiva de Bunyol, no hi van participar els lesionats del conjunt granota: El-Adoua, Juanfran García, Iván López, Nikos, David Navarro i Rafael Martins.

L'ALINEACIÓ

Bravo, Mathieu, Alba, Busquets, Rakitic i Pedro podrien tornar a l'onze titular

EL LLEVANT

Els valencians són últims, amb un sol punt i sense haver celebrat encara cap gol

Mig segle sense perdre al camp del Llevant

El proper 11 d'octubre, d'aquí a tres setmanes, es compliran 50 anys de l'última, i única, vegada que, fins avui, el FC Barcelona ha perdut com a visitant contra el Llevant. Va ser, però, una derrota contundent: per 5-1. A banda d'aquell partit, disputat la temporada 1964/65, el Barça ha jugat vuit vegades al camp d'Orriols i mai no ha perdut. El balanç és de quatre victòries i quatre empats. En total, el Llevant ha marcat 15 gols i el Barça, 20.

Estadístiques al marge, el Barça va viure dos moments memorables com a visitant del Llevant quan va sentenciar les lligues de les temporades 2004/05 i 2010/11. Els dos partits van acabar en empat a un gol. En el primer, el Llevant es va avançar, però Eto'o va empatar. En el segon, Keita va marcar el gol del conjunt català.

El Llevant i la granota de la fortuna

Aquest vespre qui vestirà de blaugrana serà el Llevant i no el Barça, que ho farà amb el segon uniforme, de color carmesí. En la samarreta de l'equip valencià, a més, s'hi podrà veure el seu logotip corporatiu, que representa una granota, just a sobre d'una frase escrita en japonès i que dirà: “La granota de la fortuna.” Fa mesos que el Llevant ha obert diverses vies de col·laboració amb el Japó, on mira d'expandir la seva marca. Aquesta actuació pretén, doncs, picar l'ullet a aquest mercat i buscar la complicitat dels aficionats nipons.

El club llevantinista mira de trobar en el mercat asiàtic un anunciant per a la seva samarreta. En aquest sentit s'emmarca el gest d'aquesta nit, que aprofita la gran difusió del partit que jugarà contra el FC Barcelona, un dels equips més seguits del planeta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)