Barça

Moment de culminar

El 2015 va començar amb un Real Madrid imparable i un Barça en crisi, però Cristiano Ronaldo va desafiar Messi i l'argentí ha portat el seu equip fins al lideratge. Avui s'ha de fer evident el canvi

Quan acabava el 2014 el Real Madrid semblava invencible: era líder de la lliga i acabava de guanyar el mundial de clubs al Marroc. L'inici del 2015 va ser nefast per al Barça. Els de Luis Enrique van perdre a Anoeta tot just tornar de les vacances de Nadal i es va desencadenar la tempesta. Enfrontament entre Messi i Luis Enrique, destitució d'Andoni Zubizarreta i anunci de convocatòria d'eleccions. Hi havia qui ja donava la temporada per acabada en clau blaugrana. Però pocs dies després, Cristiano Ronaldo va vestir-se de blaugrana sense saber-ho i es va encarregar de despertar la bèstia. El portuguès va desafiar Messi quan recollia la Pilota d'Or i l'argentí va acceptar el desafiament. Va solucionar les discrepàncies que tenia amb Luis Enrique i des de llavors ha estat un tro. I amb la seva força ha crescut tot el Barça. I de la mateixa manera que creixien Messi i el Barça, Cristiano Ronaldo i el Real Madrid s'empetitien. Quan va desafiar Messi, el portuguès acreditava 26 gols a la lliga. El blaugrana n'havia marcat 16. Avui, abans del clàssic, Messi ja ha superat Cristiano Ronaldo en la classificació de golejadors i suma 32 gols per 30 del davanter del Real Madrid. Les trajectòries de tots dos han estat també les dels seus equips. El Barça és finalista de la copa i va superar amb solvència els vuitens de final de la Champions. El Real Madrid va caure en els vuitens de la copa i va estar a un gol de ser eliminat de la lliga de campions pel Schalke 04. Pel que fa a la lliga, el Barça ha sumat vuit victòries i només una derrota, contra el Màlaga al Camp Nou. El Real Madrid ha deixat escapar vuit punts, fet que ha provocat que el conjunt de Luis Enrique arribi al clàssic amb un punt d'avantatge.

En dos mesos, la situació esportiva del Real Madrid i el Barça ha canviat de manera radical. Luis Enrique ha deixat de ser qüestionat. Ara ho és Carlo Ancelotti. Fins al punt que Florentino Pérez es va veure obligat a convocar una roda de premsa per desmentir que el tècnic italià tingués un ultimàtum en el partit d'avui.

Baixen tèrboles les aigües al Santiago Bernabéu. No només Ancelotti és qüestionat; també el capità de l'equip, Casillas, i el fitxatge més car de la història del club, Gareth Bale. Per totes aquestes coses, els jugadors de Luis Enrique tenen avui una oportunitat única de deixar el seu gran rival molt ferit. Guanyar el clàssic seria augmentar l'avantatge en el campionat a quatre punts i, sobretot, fer més gran la crisi blanca. Seria la culminació d'allò que va començar Cristiano Ronaldo sense voler-ho ni saber-ho el passat 12 de gener.

Per mirar de fer canviar la dinàmica, els blancs s'aferren a guanyar el clàssic i un Cristiano descentrat des de fa partits. També Ancelotti, que després de recuperar la setmana passada dos homes importants com Modric i Sergio Ramos, alinearà aquest vespre un onze amb tres davanters. Bale, Benzema i Cristiano són intocables per diferents raons tot i que a vegades el sentit comú diu que el Real Madrid hauria d'omplir més el mig del camp i sacrificar el ràpid futbolista gal·lès.

Els blaugrana intentaran frustrar aquest punt d'inflexió que busquen els blancs, i ho faran liderats per un Messi que passa per un dels moments més dolços de la seva carrera i que sembla reservar en les seves botes una actuació memorable. Messi va decidir quedar-se l'estiu passat al Camp Nou per continuar guanyant títols i sap que avui pot fer un pas de gegant per recuperar la lliga que el Barça va perdre el curs passat. Va demanar reforços i avui tindrà al costat Luis Suárez, que ha crescut molt des que va debutar amb la samarreta del Barça ara fa una volta al Santiago Bernabéu. Neymar serà l'acompanyant de Messi i Suárez en la que és possiblement la davantera més temuda del món.

Messi i el Barça arriben en un gran moment al clàssic. L'equip de Luis Enrique ho fa només amb un dubte en l'alineació. Va caure lesionat Sergio Busquets a Vila-real en la tornada de les semifinals de copa i el de Badia ha treballat de valent per arribar al clàssic. Tot apunta que estarà en la convocatòria després que ahir Luis Enrique va confessar que Busquets hi serà però no al cent per cent. Que sigui titular al mig del camp amb Rakitic i Iniesta dependrà del que estiguin disposats a arriscar el jugador i també l'entrenador. Si Busquets és titular, Mascherano passarà a jugar com a central al costat d'un Piqué que cada dia juga millor i és el gran líder de la defensa. Si es decideix no arriscar amb el migcampista de Badia, Mascherano actuarà com a migcentre, com va fer ja dimecres a la Champions contra el Manchester City i Mathieu jugaria de central. El francès ha tingut un bon rendiment en els últims partits.

ELS CRACS

Des de la Pilota d'Or, Messi ha fet setze gols a la lliga i Cristiano, només quatre

BUSQUETS

El de Badia podrà ser convocat i Luis Enrique ha de decidir si arrisca fent-lo jugar

ELS EQUIPS

El Barça arriba líder per un punt, fent por i el Real Madrid, amb dubtes i nervis

ANCELOTTI

Arriba a Barcelona qüestionat i se la jugarà amb tres davanters
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)