Barça

ROBERTO TRASHORRAS

MIGCAMPISTA DEL RAYO VALLECANO

“En l'aspecte tàctic és molt intel·ligent”

“Tenir un jugador com en Sergio et permet jugar sense por”, destaca l'experimentat migcampista del Rayo, format també a la Masia

Roberto Trashorras comparteix amb Sergio Busquets l'ADN Barça que atorga la formació de la Masia. El migcampista és un far per al Rayo Vallecano, així com ho és Busquets en el dibuix blaugrana.

Vostè també és un líder a
la zona ampla. Quines similituds i diferències té amb Sergio Busquets?
Potser jo disposo de més mobilitat, perquè el Barça juga un joc més de posició. En l'aspecte tàctic, Busquets és un jugador molt intel·ligent, sempre ben col·locat per recuperar la pilota; jo sóc una mica més ofensiu.
A hores d'ara Busquets representa millor que ningú l'escola de migcampistes del Barça?
És un d'ells, juntament amb Andrés Iniesta, i encara més amb la marxa de Xavi. És un jugador que pot representar aquest migcampista tècnic, capaç de treure la pilota amb criteri i donar un gran equilibri a l'equip.
Fins a quin punt aquesta capacitat és innata?
És una combinació de molta feina i intuïció. Té un part innata, perquè en l'aspecte tàctic és un jugador molt intel·ligent, però lògicament ho ha treballat durant molts anys. És un jugador fonamental per al Barça gràcies a la seva intel·ligència tàctica. Més enllà que pugui ser més o menys fort o més o menys ràpid, sempre està ben situat i dóna solidesa a l'equip.
Si marqués més gols ja seria el jugador perfecte.
Sí, però llavors perdria altres atributs. En la seva posició demanar-li que marqui gols és difícil, perquè li faria perdre la posició i aquesta qualitat tàctica. Puntualment pot deixar el lloc, però el que realment se li exigeix és que estigui ben col·locat, perquè si perd la posició el Barça pateix més.
Fa una funció més fosca, però s'entén que és tan important com la d'un golejador...
Sí, i sobretot en equips com el Barça i el Rayo Vallecano, que són tremendament ofensius i busquen moltes superioritats al camp rival. Tenir un jugador com en Sergio et permet anar sense por, perquè al darrere saps que hi ha gent sempre atenta i tàcticament molt bona. I qualsevol problema que pugui sorgir t'ho pot solucionar.
Com beneficia a Busquets tenir companys com ara Iniesta i Rakitic al costat?
Molt. Considero que tenir jugadors com ara l'Andrés, l'Ivan Rakitic i, fins a la temporada passada, en Xavi, que amb la pilota són molt creatius, fa que la sortida de la pilota sigui molt més efectiva. Sens dubte, això ajuda un jugador amb les funcions de Busquets.
Com és dins del terreny de joc?
Les vegades que he jugat contra ell sempre hem mantingut una bona relació. No és un jugador agressiu ni que et parli o et respongui malament. Per la seva manera d'interpretar el joc ja es veu que és un jugador net, que sempre vol anticipar-se a la jugada. És difícil veure'l fer alguna entrada lletja. En conclusió: és un jugador llest i això el caracteritza.
No està en la llista de 23 nominats a la Pilota d'Or. Creu que se'l valora poc?
Això succeeix perquè en aquest tipus de llistes acostuma a haver-hi futbolistes més vistosos. Destacar com a mig centre defensiu no és fàcil, però els que juguem i vivim el futbol des de dins sabem que la tasca d'en Sergio és clau en qualsevol equip. És clar que hi podria ser! Em sembla un dels millors, però es premia la vistositat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)