Barça

LUIS MILLA

EXFUTBOLISTA I ACTUAL TÈCNIC DEL LUGO

“Prem el botó perquè tot funcioni”

“Fa una feina més fosca, però per als tècnics i les persones que entenen de futbol la seva posició és fonamental”, destaca

Format al planter blaugrana, Luis Milla (Terol, 1966) va ser el primer jugador a qui Johan Cruyff va entregar la batuta de l'equip al mig centre (de 1988 a 1990). Per contra, va ser al Madrid i al València on va desenvolupar la major part de la seva carrera com a futbolista. Ara, ja en funcions de tècnic, aprofita l'experiència acumulada als terrenys de joc.

Per a un tècnic, què significa tenir un jugador com Sergio Busquets?
Doncs suposa tenir un migcampista d'unes característiques tan clares i bones com el posicionament i la tàctica. És el primer que inicia la pressió, el més organitzat, el primer a iniciar el joc. Un jugador molt complet i clarament de perfil Barça, però que en qualsevol equip del món i en qualsevol concepte futbolístic s'adaptaria perquè, sobretot, és un jugador molt intel·ligent.
En definitiva, acumula les virtuts que simbolitzen els migcampistes sorgits del planter del Barça.
Sí, bàsicament perquè se'ls exigeix escollir bé la passada, tenir una bona tècnica amb la pilota als peus i entendre bé el joc. Però també ser el primer que ajuda els companys en situacions defensives i fer cobertures. En tot moment és el que organitza la primera pressió i les ajudes als puntes quan hi ha una pèrdua. És el que prem el botó perquè l'engranatge funcioni, tant amb pilota com sense.
Atorga a Busquets tant de valor com el d'un bon golejador?
És diferent. De cara a l'espectador menys entès criden més l'atenció els jugadors que finalitzen o molt creatius. Però hi ha altres posicions clau al terreny de joc. Calen jugadors amb gran visió de joc, que estiguin en tot moment pendents de què succeeix dins del camp. Llavors és un jugadors primordial. Al Barça i a qualsevol equip d'aquest nivell, el futbolista que juga a la posició de Busquets és bàsic.
Tal com assenyala, Busquets fa una feina més oculta, però entén que no estigui entre els 23 finalistes a la Pilota d'Or?
Al final, aquest tipus de guardons van molt lligats a futbolistes més vistosos. No s'ha donat la mateixa importància a jugadors com Busquets, que fan una feina més fosca però igual d'important. Això ha passat sempre i seguirà passant. Però de cara als tècnics i a les persones que entenen de futbol, la seva posició és fonamental en qualsevol equip. En un nivell tan elevat com el Barça i la selecció espanyola, Busquets és un jugador primordial.
Creu que en un equip que no fos el Barça brillaria menys?
No ho crec. Hauria treballat de la mateixa manera i hauria aportat molt al joc de qualsevol equip, perquè és un jugador intel·ligent. En l'aspecte personal, jo vaig estar al Barça amb la mateixa idea de joc i també em va servir després en altres equips grans, com el Madrid i el València. T'adaptes a cada mentalitat. Busquets, amb el nivell que té, és perfecte per al joc del Barça, però té capacitat per adaptar-se a un altre equip per la seva intel·ligència.
Amb 27 anys, Busquets està en plenitud com a futbolista, però com creu que pot evolucionar?
Els grans futbolistes sempre tenen mentalitat i fam de millorar, i quan jugues en un equip com el Barça m'imagino que segueixes posant-te reptes, proposant-te batre rècords i fent coses importants. Està en una edat molt bona, però pot seguir millorant, fins i tot més enllà dels trenta si té aquesta mentalitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)