Barça

A les portes del 300

Messi, el màxim golejador de la lliga, es troba a només dues dianes de les 300

L'astre argentí podria assolir aquesta màgica fita en només 333 partits, amb una impressionant mitjana de 0,90 gols per enfrontament

Leo Messi, el màxim golejador de tota la història de la lliga, està a un pas d'afegir l'enèsima xifra rodona en la seva meteòrica carrera esportiva. I això que l'espera s'ha allargat més del compte, ja que s'ha perdut dos mesos de competició per la lesió als lligaments del genoll que es va fer contra Las Palmas. Perquè només un any després d'haver disputat el seu partit 300 en la lliga, contra el Llevant, Messi es troba ara a les portes del seu gol número 300 en el campionat de la regularitat, un registre que assolirà demà si és capaç de marcar dos gols al Celta, un objectiu del tot assumible per al 10 blaugrana, que ahir mateix va tornar a demostrar la seva enorme motivació en entrenar-se en solitari a la ciutat esportiva un dia en què la plantilla tenia festa. Demà, doncs, i una vegada eliminats del tot els residus restants del còlic que va patir al Japó, Leo Messi es tornarà a vestir de curt per disputar el seu enfrontament número 333 en el campionat. En els 332 anteriors, l'astre argentí ha vist porteria en 185, dels quals el Barça només n'ha perdut cinc, fet que demostra l'enorme incidència que té Messi en els resultats de l'equip. Tota una assegurança de vida.

Una cursa inaturable

La meravellosa història del màxim golejador de la lliga va començar una màgica tarda de la primavera del 2005, poc abans del primer títol del Barça de Rijkaard, en què un menut davanter argentí va marcar un golàs de vaselina contra l'Albacete. Entre la seva posició inicial, escorat a la banda, els seus constants problemes musculars i els dos anys d'autocomplaença de l'equip, Messi trigaria tres temporades més en erigir-se en un davanter letal, una transformació que va coincidir amb l'arribada de Guardiola, que va atorgar al 10 el lideratge de l'equip, a banda de centrar la seva posició. El resultat va ser espectacular, amb un Messi que va marcar 161 gols en les quatre lligues següents –més de 40 de mitjana–, fet que també es va traduir en dues Botes d'Or. Després, amb el Tata Martino, en faria 28, mentre que el curs passat va tornar a signar un registre fora d'òrbita, 43 gols, per contribuir decisivament en la consecució de la seva setena lliga. Tot plegat, òbviament, va acabar desembocant en una altra fita històrica, ja que va superar Telmo Zarra en la llista dels màxims golejadors de la competició, un guardó honorífic que s'havia mantingut durant 60 anys.

Porteries predilectes

Dels 298 gols que ha marcat Messi en la lliga, 21 els ha rebut l'Atlético de Madrid –en 14 partits–, el rival favorit de l'argentí, seguit pel Sevilla, que n'ha encaixat 19 –en 12 duels–. Després apareixen l'Osasuna, amb 17 gols i en només vuit partits; el València, amb 16; el Deportivo i el Llevant, amb 15, i el Madrid, amb 14 gols. De moment, el Celta només ha encaixat tres gols de l'argentí, que demà haurà de signar un doblet per arribar als 300 en la lliga, l'enèsima xifra màgica del millor de tots els temps.

ASSEGURANÇA

Dels 185 partits de lliga en què ha marcat Messi, el Barça només n'ha perdut cinc

TOT UN MALSON

L'Atlético de Madrid, amb 21 gols rebuts, és el rival preferit de Messi en la lliga
EL GOL 100

En el 0-8 previ al 5-0

Messi va arribar als 100 en la lliga en l'Almeria-Barça previ al clàssic del 5-0, un duel en què l'argentí va fer un hat-trick, i va encadenar vuit partits marcant. El gol número 100, aprofitant un refús al pal, va ser el seu segon de la nit.

EL GOL 250

A un pas de Telmo Zarra

Messi va marcar el seu gol 250 el curs passat, contra l'Eibar (3-0), amb un xut creuat que va tocar el pal abans d'entrar. Amb aquella diana es va quedar a un del rècord històric de Zarra, de 251, una fita que trigaria poc a quedar superada.

EL GOL 150

Just abans de batre César

El gol 150 de Messi, contra el Sevilla (0-2), va ser l'avantsala de l'històric duel contra el Granada en què l'argentí va superar César. La del Pizjuán, com no, va ser una diana preciosa, que fins i tot va provocar alguns aplaudiments de l'afició rival.

EL GOL 50

La clàssica diagonal

El gol 50 de Messi en la lliga va arribar en el Barça-Màlaga (6-0) del curs 08/09, el del triplet. L'argentí va fer el segon en una acció brillant en què es va escapolir de diversos rivals en una gran diagonal i va acabar superant Goitia amb un xut a l'escaire.

EL PRIMER

La vaselina a l'Albacete

Messi no es podia estrenar amb un gol qualsevol, i per això es va presentar amb una diana deliciosa, contra l'Albacete, en què va batre Valbuena amb una extraordinària vaselina tot just després que li anul·lessin un gol pràcticament calcat.

EL GOL 200

Amb la cara del pòquer

L'argentí va signar el seu gol número 200 gols en la lliga en una estel·lar actuació contra l'Osasuna (5-1), en què va marcar quatre gols. Especialment bonic va ser el primer, en una acció de geni, tot i que la diana 200 va arribar des del punt de penal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)